Vuxna på plats. Kommunen kommer se till så att det är extra hög vuxennärvaro i skolan efter beskedet att en Solnaelev omkommit i en flygolycka. Foto: Mostphotos

Solnaelev bland de omkomna i flygkrasch

Skolstarten blev en chock för många Solnaelever. En klasskamrat fanns nämligen bland de omkomna i flygolyckan i Teheran i går morse.

  • Publicerad 12:08, 9 jan 2020

Det är en oerhört tragisk händelse

Det ukrainska flygplan som på onsdagsmorgonen störtade strax efter att det lyft från Teheran innehöll flera svenska passagerare. Bland dem ska en 15-årig flicka som gått i skola i Solna finnas.

Enligt de uppgifter som SolnaDirekt har tagit del av rör det sig om en flicka som var bosatt utanför Solna stad.

Alessandra Wallman, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, bekräftar att en elev i årskurs nio i en av kommunens skolor fanns bland de omkomna.

På torsdagen började eleverna skolan efter jullovet och när kommunen och skolan fick uppgifterna bekräftade vidtogs krisåtgärder.

– Det vi har gjort är att vi har upprättat en minneshörna där man kan tända ljus och skriva i en bok. Vi har tillgängliggjort elevhälsan och har fler vuxna på plats för eleverna, säger Alessandra Wallman.

Hur kommer ni att gå vidare i krishanteringen?

– Vi får följa eleverna och hur vi ska hantera det här. Vi kommer att ha en fortsatt hög vuxennärvaro. Det är en oerhört tragisk händelse, säger Alessandra Wallman.