På måndag 12 november ska pengarna finnas på Skatteverkets konto. Foto: Arkivbild

Solnabornas skatteskuld: 119 miljoner kronor

421 Solnabor har kvarskatt att betala på drygt 119 miljoner kronor. På måndag är sista dagen för att betala in sin skuld.

  • Publicerad 08:09, 9 nov 2018

Har du skatt att betala in till Skatteverket?

Då är det dags att betala. På måndag ska pengarna finnas på Skatteverkets konto.

I Solna finns idag 421 personer med en total skatteskuld på 119 527 652 kronor som de sedan tidigare inte betalat in till Skatteverket.

Vill påminna

Många missar betalningen, trots påminnelser från Skatteverket, och tusentals personer får varje år sin kvarskatt överlämnad till Kronofogden i onödan.

– Alla har mycket att tänka på och kvarskatten är lätt att missa. Vi vill därför påminna alla skattebetalare att kolla en extra gång i sin digitala brevlåda och inte vänta in i det sista med betalningen, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden.

Obetald skatt är en av de vanligaste skulderna hos Kronofogden. I slutet av 2017 hade knappt 80 000 personer skatteskulder hos Kronofogden. Den totala skulden var ca 14,8 miljarder kronor.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09