Abdou Karim Chorr har en bakgrund som thai- och kickboxare på högsta nivå. Nu lär han ut sina knep till motionärer och nya talanger. Foto: Nils Jönsson

Solna har fått en ny kampsportklubb – träningen i full gång

Januari innebär vanligtvis att gym och träningsanläggningar fylls av besökare med färska nyårslöften i träningsväskan. I en lokal på Virebergsvägen i Solna grundades en ny kampsortförening vid årsskiftet – och nu är motionärer och talanger i gång med träningen.

  • Publicerad 17:01, 18 jan 2020

Den allra första träningen för Norrortens kampsportcenter IF ska strax börja och det är ett taggat gäng deltagare som mjukar upp inför ett nybörjarpass thaiboxning. Utöver thaiboxning satsar den nya klubben inledningsvis på cirkelträning, olika fyspass och lekfulla barnpass i lokalen på Virebergsvägen i Solna.

– Kulturen inom Thaiboxningen är väldigt fin, för det handlar mycket om respekt, uppförande och ödmjukhet mot sin motståndare, vilket gör att det är en sport som passar bra även för barn. Skaderisken är lägre än för många bollsporter, säger Liam Borcheloui som tillsammans med Abdou Karim Chorr och Evelina Andersson har startat klubben.

Alla tre brinner för kampsport och har tillsammans många års erfarenhet av bland annat thaiboxning. Lagom till det nya året startade de upp Norrortens kampsportcenter IF. I kombination med trions kunskaper inom anatomi kan föreningen erbjuda träning med ett komplett upplägg för medlemmarna.

På det allra första passet dyker ett helt gäng upp som vill prova på thaiboxning. Föreningen vill framöver locka talanger och träningsintresserade deltagare, oavsett om de vill tävla eller bara hålla på med kampsport för träningens skull. Målet är att steg för steg skapa den bästa kampsportföreningen i norrort.

Utöver träningsyta och omklädningsrum finns ett lekrum för barn i lokalen. Målet är att skapa en familjär miljö där inte bara aktiva fighters känner sig välkomna, utan även nybörjare som tar sina första steg på mattan.

Strax innan årsskiftet tog föreningens grundare över en tom och sliten lokal. En hel del fanns att göra, men tillsammans med vänner, nära och kära har de totalrenoverat och nu startat verksamheten. På golvet i lokalen finns plats för runt 30 personer i träning samtidigt.

– Stämningen blir alltid bättre när man är många som tränar ihop och kan stötta varandra, säger Liam Borcheloui.

Liam Borcheloui är kostrådgivare, massör, personlig tränare och professionell fighter. Nu vill han dela med sig av sina erfarenheter även till nybörjare. Mer information om verksamheten och träningstider finns på föreningens Facebooksida.