Vallen. Sollentunavallen är en av 15 idrottsplatser som är kvar i tävlingen. Foto: Anton Kyhlbäck

Sollentunavallen finalist i "Sveriges finaste IP"

Sollentunavallen är en bland 15 finalister i tävlingen om ”Sveriges finaste IP”.

  • Publicerad 11:30, 26 jun 2020

Sollentunavallen är en av 15 idrottsplatser i Sverige som går vidare i tävlingen ”Sveriges finast IP”. Tävlingen initierades i förra månaden, då Vallen var en av de nominerade.

”Titta vad fint Kajsa Bergqvist hemmaarena ligger där med utsikt över Edsvikens vatten” skrev då Katarina Sentell till Expressen, tidningen som är upphovsman bakom tävlingen.

Sollentunavallen är kommunens huvudanläggning för idrott och ensam representant från Stockholms län i finalen. Idrottsplatsen byggdes 1969.

Sjunde plats

I skrivande stund har Vallen åtta procent av rösterna. Läsarnas favorit tycks dock vara Ornäs IP, i Dalarnas län som har 16 procent av rösterna. Läsaren Terese Östberg nominerade Ornäs, och skriver: ”Anläggningen är varm och välkomnande för både motståndare hemmaspelare”.

Här kan du följa tävlingen.

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23