Sollentunas politiker redo att samarbeta för att fixa krisen

Både majoriteten och oppositionen i Sollentuna är inställda på att just nu lägga de vanliga politiska meningsskiljaktigheterna åt sidan och i stället fokusera på samarbete för Sollentunas bästa i den svåra situation som coronaviruset har gett upphov till.

  • Publicerad 11:20, 25 mar 2020

– Läget vi står inför gör att vi måste samla oss. Vi lägger ner vårt oppositionsarbete och försöker bidra på bästa sätt. Nu handlar det inte om att titta var förslagen kommer ifrån utan bara att ta vara på alla bra idéer, säger Anki Elken, gruppledare i Sollentunapartiet som är ett av fem oppositionspartier.

Den styrande Alliansen verkar vara inne på samma linje, berättar Anki Elken.

– Ja, majoriteten har svarat på ett bra sätt. Bland annat ska vi som inte sitter i kommunstyrelsens arbetsutskott, vi i Sollentunapartiet och Sverigedemokraterna, bjudas in till veckovisa möten varje onsdag eftersom även vi behöver få förstahandsinformation om vad som händer och vad som görs, säger hon.

Fullmäktige halveras

En annan förändring är att antalet ledamöter i kommunfullmäktige kommer att halveras och ha kortare möten för att minska risken av spridning av covid-19.

– Med färre ledamöter blir det lättare att ha effektiva sammanträden. Dessutom tillhör många ledamöter en riskgrupp och nu kan de stanna hemma utan att proportionaliteten påverkas. Det känns som ett demokratiskt beslut och ingen var emot förslaget, säger Anki Elken.

Åtgärden med färre KF-ledamöter gäller löpande och kommer att utvärderas allt eftersom, berättar Anki Elken.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26