Sollentuna FK och andra klubbar i Sollentuna informerar via sina hemsidor om att de följer myndigheternas rekommendationer om coronaviruset. Foto: Mostphotos

Sollentunas idrottsklubbar följer coronavirusets utveckling

Under helgen hörde både ledare och föräldrar i Sollentuna FK av sig till klubbledningen för att höra hur de skulle göra när träningarna drog igång igen efter sportlovet. Sollentuna FK har nu gått ut med sin hållning i en text på klubbens hemsida.

  • Publicerad 20:33, 3 mar 2020

– Folk hörde av sig och undrade så vi bestämde oss för att göra något, att ta fram riktlinjer som vi kunde gå ut med, säger Sollentuna FK:s klubbchef Mikael Thorstensson.

Klubben väljer i princip samma väg som Sollentuna kommun, det vill säga att man följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, och även Riksidrottsförbundets, vilket i Sollentuna FK:s fall innebär att man inte kräver att friska barn ska stanna hemma från sin fotbollsträning.

”Gäller att använda sunt förnuft”

– Friska barn är välkomna att träna. Det gäller att använda sunt förnuft, är man sjuk ska man ju ändå inte träna. Om en familj sedan är orolig för att bli smittade så får de barnen stanna hemma, det här är ju en frivillig verksamhet.

Jo, men normalt ska man väl träna när ens lag har träning?

– Klart att det finns lag som är seriösa och där det, framför allt i lite äldre åldrar, förväntas att man är med när laget har träning. Men det där får folk själva avgöra.

”Vi tränar i regel utomhus”

Risken för spridning av coronaviruset i samband med fotbollsträning är hur som helst liten, påpekar Mikael Thorstensson.

– Vi tränar i regel utomhus och med begränsad närkontakt så det är knappast någon större risk.

Samma slutsats i Rotan

Styrelsen i Rotebro IS FF informerar om klubbens hållning via sin hemsida, och de uppmanar sina medlemmar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för skola och förskola gällande covid-19.

”Enligt Folkhälsomyndighetens bedömning finns, ur ett smittskyddsperspektiv, i dagsläget ingen anledning att friska barn som återkommer från en resa ska stanna hemma från träningen”, skriver klubben.

”Vidta extra försiktighetsåtgärd”

Andra idrottsklubbar som också går ut via sina hemsidor att de följer utvecklingen, och tills vidare Folkhälsomyndighetens rekommendationer är bland andra Sollentuna HK och Turebergs Basket medan Sollentuna HC länkar till information på kommunens hemsida.

Även Sollentunagymnasterna går ut med att man följer utvecklingen på Folhälsomyndighetens hemsida, men tillägger att man rekommenderar de som har varit i ett riskområde (Iran, Sydkorea och vissa delar av Kina och Italien) att ”vidta extra försiktighetsåtgärd gällande träning och vid minsta symptom av sjukdom stanna hemma under två veckor, allt för att minimera risken för smittspridning”.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15

Elbilar inte enda lösningen när transporterna ökar

Nyheter Här är regionens önskelista till regeringen En fordonsflotta på el löser inte Stockholms ökande behov av transporter. Det krävs satsningar på kollektivtrafik och cykelvägnät också. Det skriver Region Stockholm inför regeringens kommande...fredag 22/1 11:50

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27