Sollentunas herrar vann Elitserien – nu börjar slutspelet

Med en stabil seger, 3–0, hemma mot Linköpings VC i lördags säkrade Sollentuna VK:s herrar förstaplatsen i grundserien. Jakten mot SM-guld fortsätter nu med kvartsfinal mot tabellfyran Örkelljunga. SVK:s damer kom fyra i serien och ställs därmed mot seriesegrarna Engelholms VS i sin kvartsfinal.

  • Publicerad 11:10, 5 mar 2020

Trots att Sollentunas herrar vann 16 av 19 seriematcher blev det en tuff strid om seriesegern ända in på målsnöret mot jagande Hylte/Halmstad.

3–0 mot Linköpings VC i lördags, där matchens lirare Staffan Blomgren stod för 21 poäng, betydde dock att Sollentuna höll undan.

”Vi har varit svåra att slå i varje match”

– Grundserien har varit lyckad och stabil. Vi har kunnat utveckla vårt spel vidare under säsongen och vi har varit svåra att slå i varje match. Blockspelet och det snabba anfallsspelet har varit våra styrkor. Målet är nu att ännu kunna göra vårt anfallsspel mångsidigare inför slutspelet, säger Sollentunas succétränare Oskar Muurinen.

Slutspelet startar nu med åttondelsfinaler, men de fyra topplagen kliver in först i kvartsfinalserien som inleds nästa helg. Där får Sollentuna möta fjärdeplacerade Örkelljunga – som man senast mötte (och slog) i finalen i Grand Prix i slutet av januari – i bäst av fem matcher.

Sollentunas herrar vann Grand Prix – första titeln på 22 år

– Det ska bli intressant med slutspel och att möta Örkelljunga, de är ett tufft lag. Det är nu det börjar på allvar och det är nu den egna nivån utvärderas, säger Oskar Muurinen.

Sollentuna inleder hemma

Vinnaren i kvartsfinalserien går direkt till semifinal medan förloraren får en ny chans i återkval mot vinnaren i den tredje kvartsfinalen.

Sollentuna får i och med seriesegern hemmafördel i en eventuell avgörande femte match. Det är även Sollentuna som har hemmaplan i den första matchen, som spelas i Sim- och Sporthallen den 14 mars med start klockan 15.

SVK:s damer mot seriesegrarna

Sollentuna VK:s damer slutade fyra i grundserien efter att ha avslutat med två raka segrar. Men i kvartsfinalen blir en utmaning då man ställs mot Engelholms VC som vann serien med 19 segrar på 19 matcher.

– Vi ser fram emot att få möta Sveriges i dag bästa lag. Att spela dessa matcher är en ynnest och kommer att utveckla laget boll för boll. Vi har alla egenskaper för att kunna vinna matchserien. Så klart får Engelholm gälla som favorit, men jag vet att alla tjejerna är sugna på guld, säger Sollentunas coach Niclas Bagelius.

Sollentuna inleder på bortaplan den 15 mars klockan 16, och spelar även borta i en eventuell femte match.

I slutet av april är dramat klart

Kvartsfinalerna spelas den 14–26 mars, återkval (bäst av tre matcher) spelas den 28 mars–2 april, och semifinalspelet avgörs den 4–16 april.

Därefter blir det bronsspel (i bäst av två matcher) den 22–26 april och finalspel (i bäst av fem) den 18–30 april.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15

Elbilar inte enda lösningen när transporterna ökar

Nyheter Här är regionens önskelista till regeringen En fordonsflotta på el löser inte Stockholms ökande behov av transporter. Det krävs satsningar på kollektivtrafik och cykelvägnät också. Det skriver Region Stockholm inför regeringens kommande...fredag 22/1 11:50

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27