Försökte lura Försäkringskassan. Foto: Mostphotos

Sollentunapar fejkade vabbdagar – åtalas

Två Sollentunabor rapporterade att de vabbat över 140 dagar på 1,5 år. Paret fick totalt 155 000 kronor utbetalt av Försäkringskassan och åtalas nu för bidragsbrott.

  • Publicerad 07:20, 22 jan 2019

Ett par i 30-årsåldern från Rotebro åtalas för bidragsbrott för att ha lämnat felaktiga uppgifter till Försäkringskassan i ansökan om tillfällig föräldrapenning.

Paret har i cirka ett och ett halvt års tid rapporterat totalt 141 tillfällen då de har varit hemma från jobbet på grund av vård av barn och Försäkringskassan har betalat ut en summa på sammanlagt 154 775 kronor.

Var på jobbet

Enligt åtalet finns uppgifter från parets respektive arbetsgivare om att de inte har varit hemma och vabbat de datum som angetts i ansökan, samt uppgifter från förskolan att de dagar som barnet varit borta inte stämmer med föräldrarnas frånvaro på jobbet.

Båda erkänner brott.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

En person knivhöggs i Edsberg

Nyheter Ännu ingen misstänkt gripen En person fördes med ambulans till sjukhus med skador i ena armen efter att ha blivit knivhuggen på Skyttevägen i Edsberg vid 22.30-tiden på onsdagskvällen.torsdag 24/6 15:57

Minskad smittspridning – men Tegnell varnar för midsommarfester

Nyheter Andra veckan i rad med under tio nya fall i Sollentuna Folkhälsomyndighetens senaste statistik visar att endast nio Sollentunabor konstaterades smittade av covid-19 under vecka 24. Exakt lika många som veckan före – och en rejäl skillnad mot för bara...torsdag 24/6 15:19