Sollentunahem erbjuder förlängd hyresrabatt för lokalhyresgäster

Sollentuna kommun och kommunens fastighetsbolag, Sollentunahem och SKAB, erbjuder fortsatt möjlighet till rabatt på hyran till sina lokalhyresgäster som påverkas ekonomiskt av coronapandemin. Hyresrabatterna förlängs och gäller därmed även för juli–september 2021. Totalt har lokalhyresgästerna nu kunnat ansöka om hyresrabatt i över ett år.

  • Publicerad 05:30, 24 jun 2021

– Ett välmående näringsliv är en mycket viktig del av ett attraktivt bostadsområde. Därför är vi glada att kunna förlänga hyresrabatten till och med september 2021 för de lokalhyresgäster som påverkas ekonomiskt av coronapandemin, säger Anna Mellström, vd på Sollentunahem AB, i ett pressmeddelande.

Hyresrabatterna ska underlätta för hyresgäster under en period, värna kommunkoncernens ekonomi, och på sikt kunna behålla så många företagare som hyresgäster som möjligt.

I första hand erbjuds hyresrabatt för företag som påverkas av coronapandemin inom branscherna sällanköpshandel, restaurang och hotell, men det kan även erbjudas företag inom andra branscher om det kan anses vara befogat.

Tillfälliga rabatter

Hyresrabatterna är tillfälliga och erbjuds nu till och med september 2021. Sista ansökningsdag är 30 september 2021.

Lokalhyresgäster som beviljas rabatt får en nedsättning på 50 procent på den fasta delen av hyran.

För att kunna få hyresrabatt ska lokalhyresgästen visa att företagets ekonomi har försämrats till följd av coronapandemin och att omsättningen har gått ner med minst 30 procent i maj 2021 jämfört med maj 2019.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00

Självplock av jordgubbar i Väsby dröjer till nästa år

Nyheter Corona satte stopp för korona Den som vill plocka lokala jordgubbar får ge sig till tåls ett år till. Upplands Väsby Självplock håller stängt även denna säsong – men 2022 blir det en ny fräsch sort i odlingen.fredag 23/7 16:29

Erik tävlar bland världseliten i bågskytte

Nyheter Sollentunabo debuterar i seniorlandslaget 22-årige Erik Persson debuterar i seniorlandslaget i bågskytte. Samtidigt som han är heltidsstuderande KTH-student är han en av Sveriges mest relevanta compound-skyttar. "Det krävs mycket planering...fredag 23/7 14:42