Sollentunaföretag ska hjälpa fler till jobb

Sollentunaföretaget Karriärkonsulten växer – genom ett nytt avtal med Arbetsförmedlingen. Nu hoppas de kunna hjälpa ännu fler människor att hitta jobb eller utbildning.

  • Publicerad 11:12, 17 jan 2017

Den 16 januari tecknade Karriärkonsulten ett så kallat strategiskt ramavtal med Arbetsförmedlingen. Det innebär att Karriärkonsulten nu är en av cirka 400 leverantörer runt om i landet som är godkända för Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och matchning.

Karriärkonsulten har sedan starten 2010 lotsat ett stort antal människor till sysselsättning i form av arbete eller utbildning. Ett exempel är integrationsluncherna i Sollentuna där de sammanfört nyanlända med lokala arbetsgivare.

Grundaren och styrelseordföranden Camilla Hermelin, som utsågs till Årets nyföretagare i Sollentuna 2014, hoppas att avtalet med Arbetsförmedlingen ska ge företaget ytterligare skjuts framåt.

– Nu blir det möjligt att nå ut till ännu fler med vår framgångsrika modell, säger Camilla Hermelin.

De tror själva att nyckeln till deras framgång ligger i engagerade coacher och ett brett kontaktnät.

– En annan faktor är coachernas breda bakgrund och språkkompetens, säger HR- chefen Zanver Karimi, som själv förutom svenska och engelska även talar persiska och kurdiska, i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Karriärkonsulten fick diplom av kung Carl XVI Gustaf

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Butikerna bävar – befarar paketkaos i jul

Nyheter "Ligger på gränsen till att vi ska kunna driva vår butik" För varje år ökar e-handeln, och allt större krav ställs på de butiker som är ombud och ska ta hand om ett växande paketberg. Lägg till det corona som gör att ännu fler kommer att handla sina klappar...onsdag 25/11 5:20

Låg inkomst ökar risken att dö i covid-19

Nyheter Dödligheten kan vara upp till fyra gånger så hög Bostadsort och låg inkomst har stor inverkan på risken att dö i covid-19, visar en ny rapport från Regionen. "Det viktigaste just nu är att hålla nere smittspridningen, eftersom de med låga inkomster...tisdag 24/11 18:50