Senast måndag 12 november ska kvarskatten vara inbetald till Skatteverket. Foto: Stefan Källstigen

Sollentunabornas skatteskuld: 76 miljoner

Måndag 12 november är sista dagen för att betala kvarskatten. I Sollentuna var invånarnas totala skuld närmare 76 miljoner kronor förra året och av de skuldsatta var 70 procent män.

  • Publicerad 09:06, 8 nov 2018

75 839 548 kronor – så stor skatteskuld hade Sollentunas invånare hos Kronofogden förra året.

Om du har fått besked om kvarskatt måste du betala in den till Skatteverket senast måndag 12 november för att den inte ska hamna hos Kronofogden.

Många missar att betala

Enligt Kronofogden är det många som missar att betala kvarskatten och får en skuld hos myndigheten i onödan.

– Alla har mycket att tänka på och kvarskatten är lätt att missa. Vi vill därför påminna alla skattebetalare att kolla en extra gång i sin digitala brevlåda och inte vänta in i det sista med betalningen, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden i ett pressmeddelande.

Fler män än kvinnor skuldsatta

Av de 381 personer som i augusti 2017 fick besked om kvarskatt var 70 procent män. 267 män och 114 kvinnor skulle betala in drygt 63 respektive 12,5 miljoner kronor till Skatteverket. Männen hade alltså totalt en cirka fem gånger så stor kvarskatt som kvinnorna i kommunen.

Fakta

Fakta om kvarskatt

  • Du som har kvarskatt att betala ska göra det senast det datum som står på ditt slutskattebesked.
  • De flesta privatpersoner som har kvarskatt får sitt slutskattebesked i augusti och ska betala skatten senast den 12 november 2018.
  • Nytt för i år är att du som är privatperson kan betala med Swish.
  • De flesta företagare som har skatt att betala får sitt slutskattebesked i september och ska betala skatten senast den 12 december 2018.
  • En skuld på mer än 2 000 kronor lämnas över till Kronofogden. Om skulden är under 2 000 kronor överförs den inte till Kronofogden, men du måste däremot betala 16,25 procents ränta på beloppet som beräknas dag för dag.
Källa: Kronofogden
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15