Sollentuna Fotbollshall invigdes i september förra året. Foto: Mitt i

Sollentunabor: Vi vill ha fler sporthallar

Både barn och vuxna tycker att det är viktigt att satsa på sport- och idrottshallarna, det visar en Kultur- och fritidsvaneundersökning på uppdrag av Sollentuna kommun.

  • Publicerad 15:13, 24 sep 2018

Nära hälften av barnen som deltagit i enkäten tycker att sport- och idrottshallarna är viktigast av de platser och anläggningar där de kan utöva sina fritidsaktiviteter. När de vuxna fick svarade på frågan ”Vad tycker du är viktigast att kommunen satsar på i Sollentuna?” hamnade hallarna på tredje plats, efter fritidsgårdar och ungdomsverksamhet.

Enligt Magnus Ramstrand (KD), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, har det länge varit en aktuell fråga som också var uppe under valkampanjen.

– De här önskemålen är något vi känner igen väl. För fem till sex år sedan gjorde vi en plan för att långsiktigt bygga ikapp och sedan dess har det ju hänt en hel del. Det är roligt att se att det här är något ungdomarna tycker är viktigt. Och svarsresultatet stärker vår idé om att det är det här vi måste satsa på, säger Magnus Ramstrand.

”Det borde finnas en sporthall i varje område” och ”fler mindre sporthallar” är några av önskemålen som framgår i enkäten, och en av deltagarna skriver att ”i takt med att invånarantalet ökar så måste även antalet sporthallar öka.”

Nya Edsbergshallen snart klar

I november väntas nya Edsbergshallen stå klar och i slutet av augusti togs första spadtaget för Töjnaskolan som ska få en ny idrottshall. Den väntas vara klar 2020.

Vili Yrjänä är idrottskonsulent inom kommunen och bekräftar det höga trycket.

– Det är en hög nyttjandegrad, särskilt i de stora hallarna. Vi ser fram emot nya Edsbergshallen och fortsätter att analysera behoven, det är ett arbete som görs kontinuerligt.

Fakta

Kultur- och fritidsvaneundersökningen 2018

Antal deltagare årskurs 4 och 7 samt åk 1 på gymnasiet: 2 039

Antal deltagare 21 år eller äldre: 821

Enkäten genomfördes under mars-juni 2018.

 

Källa: Origo Group/Sollentuna kommun
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24