Snopet. Det blev ingen semifinal på måndagen, Sollentuna VK fick åka hem igen utan match. Foto: Robert Boman

Sollentuna VK:s semi sköts upp på grund av corona

Klockan 15 på måndagen skulle Sollentuna VK:s herrar ha inlett semifinalserien mot Hylte/Halmstad, men tre timmar före matchstart kom beskedet att hallänningarna drabbats av covid-19 i truppen. Matchen sköts upp och Sollentuna fick åka hem igen.

  • Publicerad 07:30, 6 apr 2021

Efter en grundserie där Sollentuna VK:s herrar vann klart och dessutom utan att förlora en enda match har det hackat betydligt mer i SM-slutspelet.

Sollentuna VK hade corona i truppen, anklagades av kvartsfinalmotståndarna Falkenbergs tränare för att medvetet ha försökt att smitta dem, och förlorade sedan kvartsfinalserien mot dem.

Tack vare den framskjutna placeringen i grundserien innebar det dock inte respass utan fortsatt chans på semifinal via återkval mot Habo.

Den chansen tog Sollentuna VK, men inte alls på ett så övertygande sätt som många hade väntat sig.

"Många tuffa matcher"

I semifinalen ska Sollentuna alltså möta serietvåan Hylte/Halmstad. Lagen möttes i Grand Prix-finalen i januari och då stod hallänningarna som mästare efter en tuff batalj som avgjordes först i skiljeset.

– Hylte är ett bra lag och vi har spelat många tuffa matcher mot dem de senaste två säsongerna. I och med vår förlust mot Falkenberg möter vi dem lite tidigare än vi kanske väntat, men siktar man på guld måste man ändå slå alla topplagen, sa Sollentuna VK:s lagkapten till klubbens Facebook-sida inför semifinalserien.

Första matchen skulle ha spelats i Halmstad i måndags, den andra i Sollentuna på lördag, och en eventuell tredje och avgörande match den 14 april – också den i Sollentuna.

Hur det blir nu, då första matchen skjutits upp, återstår att se. Sollentuna VK inväntar information om vad som kommer att ske och önskar Hylte/Halmstad ett snabbt tillfrisknande.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

55+ kan få vaccin – om de kommer på stört

Nyheter Kan skriva upp sig på reservlista för överblivna doser Här kan 55-plussarna få sitt vaccin – om det blir doser över vid dagens slut. Knappt har mottagningen i Slakthusområdet öppnat så hänger de på låset.fredag 16/4 15:20

Sollentuna får 5 nya miljoner till ungdomssatsningar

Nyheter Riktat stöd till sommarjobb, lovskola och lovaktiviteter I går antog riksdagen den nya vårbudgeten. Bland annat anslås riktade statsbidrag åt kommunerna till sommarjobb för unga, lovskola och lovaktiviteter. För Sollentunas del handlar det om 5 miljoner...fredag 16/4 14:40