Sollentuna VK:s Oskar Muurinen framröstad till Årets coach

Sollentuna VK:s herrar gjorde succé under den gångna säsongen och nu har Oskar Muurinen har röstats fram som vinnare av Årets coach på herrsidan.

  • Publicerad 18:55, 6 maj 2020

– En ära att få ta emot priset! Jag känner tacksamhet gentemot mina tränarkollegor. Att det är de som röstat gör det hela ännu större. Sedan tar jag inte det här som en individuell utmärkelse. Jag har laget att tacka. Utmärkelsen är ett bevis för att vi gjort något bra som grupp, säger Oskar Muurinen till elitserienvolleyboll.se.

Oskar Muurinen. Foto: Robert Boman

Succéartad säsong

Ja, något bra har laget verkligen gjort. Sett över hela säsongen har Sollentuna VK varit det starkaste laget i svensk volleyboll. Oskar Muurinen och hans trupp, som till stora delar är sprungen ur föreningens egna led, kan stoltsera med såväl grundseriesegern som Grand Prix-pokalen – den enda titeln som hann delas ut under elitseriesäsongen 2019/20.

”Vi litade på ideologin till 100 procent”, säger Oskar Muurinen om den lyckade säsongen för Sollentuna VK:s herrar. Foto: Robert Boman

– Genom hela säsongen pratade vi om processen, där hårt jobb skulle ge oss de resultat vi förtjänade. Värderingarna i laget var starka och vi strävade hela tiden mot samma mål. Vi litade på ideologin till 100 procent och hittade vårt sätt att spela volleyboll, säger Oskar Muurinen.

Oskar Muurinen (tv) och Sollentuna VK:s herrar la rabarber på Grand Prix-pokalen – den enda titeln som hann delas ut under säsongen 2019/20. Foto: Robert Boman

Inga mästare korades

SM-slutspelet fick ett plötsligt och oväntat slut när coronautbrottet omöjliggjorde vidare spel och därmed satte punkt för volleybollsäsongen, utan att svenska mästare utsågs.

Dessförinnan hade dock grundserien spelats komplett, vilket innebär att Årets lag och vinnarna av Årets utmärkelser kan koras som vanligt. Coacherna utser vinnarna till Årets utmärkelser, medan Årets lag röstas fram av spelarna själva, senare i maj.

Spelare kan också prisas

Två Sollentunaspelare finns med bland de fyra nominerade till Årets spelare på herridån – Staffan Blomgren och Victor Nielsen. Dessutom är Sollentuna VK:s Madelene Green en av sju nominerade till titeln på damsidan.

Förlorat luktsinne säkraste tecknet på covid-19

Nyheter De flesta får tillbaka luktsinnet – men långt ifrån alla Symtomen på covid-19 är många, och kan likna en vanlig förkylning. Men försvinner luktsinnet plötsligt, då kan man vara ganska säker. Det visar en studie där forskare från Stockholms universitet och...måndag 25/1 11:40

I dag öppnar idrottshallarna och snart även biblioteken

Nyheter Allt fler verksamheter i Sollentuna öppnar på nytt Efter regeringens presskonferens i torsdags kan en del restriktioner lättas och Sollentuna kommun öppnar flera verksamheter som tidigare varit stängda. Bland annat blir det grönt ljus för organiserad...måndag 25/1 6:40