Efter den överraskande förlusten mot Falkenberg i kvartsfinalen tvingades Sollentuna VK:s herrar spela återkval mot Habo för att nå en plats i semifinal.

Sollentuna vann borta, men föll otippat i returen hemma i Arena Satelliten i onsdags. Det innebar att återkvalet fick avgöras med ett Golden set, som spelades direkt efter att match 2 avslutats, och där var Sollentuna det starkare laget och vann med 15–10.

I semifinalen ställs Sollentuna, som vann grundserien, mot serietvåan Hylte/Halmstad. Lagen möttes i Grand Prix-finalen i januari och då stod hallänningarna som mästare efter en tuff batalj som avgjordes först i skiljeset.

Börjar i Halmstad

I den andra semifinalen möts Falkenberg och Örkelljunga. Semifinalspelet avgörs i bäst av tre matcher och börjar redan nu i påskhelgen.

Sollentuna inleder borta i Halmstad på annandag påsk, den 5 april, och spelar därefter hemma lördagen den 10 april (klockan 16). Även en eventuell tredje avgörande match spelas i Sollentuna, i så fall den 14 april (klockan 19).

Även Sollentuna VK:s damer spelade återkval, men för dem gick det sämre. Fjärderankad Gislaved vann med 3–1 både hemma och borta och slog därmed ut Sollentuna.