Obesegrade. SVK:s juniordamlag vann finalen med tre raka set mot Lidingö. Foto: Håkan Wendler

Sollentuna VK tog dubbelt guld

Under den gångna helgen vann både Sollentuna VK:s damlag och herrlag för seniorer SM-guld i Södertälje.

  • Publicerad 17:15, 16 sep 2020

Förra helgen avgjordes svenska mästerskapet för juniorer i volleyboll. Sollentuna VK tog dubbelt guld både på dam- och herrsidan, efter två dagars slutspel i Södertälje.

– Som coach var det väldigt enkelt, spelarna gjorde hela jobbet från start, med bra laganda och slogs för varje boll, säger damlagets coach, Albert Chapparo, till Sollentuna VK.

Tjejerna låg först i gruppspelet under lördagen och gick obesegrade genom hela turneringen utan att förlora ett enda set.

De höll även setnollan under finalen och tog tre raka set mot Lidingö.

Herrarnas första set i finalen mot Habo Wolley slutade dramatiskt med 29-27. Hoby Wolley jämnade ut ledningen, innan Sollentuna tog två raka, och vann i bäst av fem.

Osakar Muurinen, coach, ledde herrlaget under finaldagen.

– Det var en stark helg av laget, vi spelade väldigt stabilt och moget genom hela helgen, säger han i pressmeddelande.

– Det var kanon att det slutade med guld! Men det var vad laget och spelarna förtjänade med den nivå av volleyboll man visade upp under helgen.

Man hade över 50 kilo knark i sin lägenhet i Helenelund

Nyheter En Helenelundsbo i 20-årsåldern misstänks ha bedrivit en omfattande narkotikaförsäljning, med sin lägenhet i Helenelund som bas. När polisen slog till fann man över 50 kilo amfetamin och mannen...torsdag 1/10 5:10

Skadegörelse slår hårt mot företagarna i Edsberg

Nyheter Rutor krossas i centrum I förra veckan krossades rutan till Edbergssalongen, och det är långt ifrån första gången näringsidkare i Edsbergs centrum drabbas av vandalisering. – Vi måste få bort de kriminella och gängen, säger...onsdag 30/9 12:56