Staffan Blomgren och Kajsa Österman ser fram emot en ny säsong i Sollentuna VK. Foto: Jens Kassnert

Sollentuna VK står redo inför volleybollspremiären

Till helgen drar Elitserien i volleyboll igång med ett helt nytt upplägg för seriespelet. Sollentuna VK är redo för seriestarten och har ett lag med på både herr- och damsidan.

  • Publicerad 14:57, 26 sep 2018

Försäsongen är över, till helgen startar Elitserien i volleyboll. För Sollentuna volleys del betyder det att både herrlaget och damlaget gör sig redo för spel. Och i målsättningen för säsongen ligger ett SM-guld inplanerat – i alla fall för damerna som har satsat hårt inför denna säsong.

På lördag spelar bägge lagen sina premiärmatcher borta mot Linköping VC. Och damerna behöver starta bra då de gärna ser att SM-guldet hamnar i norra Stockholm.

– Tjejerna är starkare och bättre rustade än någonsin, säger tränare Magnus Ekqvist.

Kajsa Österman ska ta en startplats i laget. Foto: Jens Kassnert

Damlaget har fått tillskott på nya spelare – såväl internationella stjärnor som unga spelare från klubben. Flera spelare i damlaget har Sollentuna som moderklubb. Förutom hård träning under sommaren har klubben knutit till sig en fystränare och en fysioterapeut.

– I år är mitt mål att ta en startplats. Vi är alla jämna i laget och slåss om att få mycket speltid. Det är det främsta målet att få spela mycket och utvecklas så mycket som det går. Det är från vecka till vecka vem som är i bäst form till matchen, säger Kajsa Österman.

Fortsatt hårt jobb för herrarna

För herrarnas del handlar säsongens målsättning mer om mjuka värden än resultat. Lagets tränare Lauri Hakala kom till SVK till förra säsongen och kommer således att göra sitt andra år.

– Det är ett väldigt spännande år för mig. Vi ska bli bättre och kommer att jobba mycket med klubbens värderingar som kompisskap och den sociala aspekten tillsammans med hårt jobb på träningarna, säger han.

Jag vill vara bland de absolut bästa spelarna i serien

Staffan Blomgren, lagkapten

Under föregående säsong led SVK av flera skador som inte bara var idrottsrelaterade. Nu hoppas lagets kapten, Staffan Blomgren, att det inte blir likadant i år. Blomgren själv fick en blodpropp i armen vilket hämmade hans säsong.

– Jag hade en bra säsong förra året som tyvärr på grund av skador blev för kort för min del.  Nu siktar jag på att bli årets spelare i år. Jag vill vara bland de absolut bästa spelarna i serien – och tror att jag har hyfsade chanser och om jag kan fortsätta utvecklas är jag nöjd, säger Staffan Blomgren.

Elitserien har gjort flera förändringar för att få en jämnare liga med tuffa matcher i varje del. En av förändringarna är att från och med i år spelas Elitserien endast på helger. Och vid matchdagar brukar det vara bra drag i Satelliten.

Staffan Blomgren siktar på att bli bäst i serien. Foto: Jens Kassnert

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Butikerna bävar – befarar paketkaos i jul

Nyheter "Ligger på gränsen till att vi ska kunna driva vår butik" För varje år ökar e-handeln, och allt större krav ställs på de butiker som är ombud och ska ta hand om ett växande paketberg. Lägg till det corona som gör att ännu fler kommer att handla sina klappar...onsdag 25/11 5:20

Låg inkomst ökar risken att dö i covid-19

Nyheter Dödligheten kan vara upp till fyra gånger så hög Bostadsort och låg inkomst har stor inverkan på risken att dö i covid-19, visar en ny rapport från Regionen. "Det viktigaste just nu är att hålla nere smittspridningen, eftersom de med låga inkomster...tisdag 24/11 18:50