Sollentuna SLK:s Emma Sahlin tog guld i ungdoms-OS

Emma Sahlin från Sollentuna Slalomklubb gav sig själv en fantastisk födelsedagspresent i dag. Sollentunatjejen som bor en kilometer söder om Väsjöbacken fyller 18 år och åkte hem guldet i slalom vid världsungdoms-OS i Lausanne i Schweiz.

  • Publicerad 20:52, 14 jan 2020

– Jag var väldigt nervös på start, men när jag väl satte fart hade jag fokus på vad jag skulle göra i banan, säger Emma Sahlin om guldåket till SOK:s hemsida.

Emma låg tvåa inför det andra åket, tre hundradelar bakom schweiziskan Lena Volken. I andra åket hade den svenske tränaren David Andersson satt banan.

– Det är altid skönt när ens tränare säter bakom. Taktiken var att gasa med kontroll, säger Emma.

En lyckad taktik i andra åket

En lyckad taktik skulle det visa sig. Emma tog sig snabbt men säkert nedför pisten i Leysin utanför Lausanne och tog ledningen med nära en halv sekund.

Lena Volken svarade för ett snabbt åk, men inte tillräckligt. Emma kunde jubla när hennes totaltid 1.29,82 räckte till guld med 18 hundradelars marginal.

Tyskan Lara Klein tog bronset knappt före svenskorna Wilma Marklund från Kils SLK (4:a) och Hanna Aronsson Elfman från UHSK Umeå SK (5:a).

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

De ska se till att butikerna följer pandemilagen

Nyheter Mitt i tar rygg på trängselinspektörerna Max 20 kunder i butiken och handsprit i entrén. I Barkarby outlet följs den nya pandemilagen till punkt och pricka, kan länsstyrelsens inspektörer konstatera. "Butikerna vill göra rätt", säger...tisdag 26/1 11:40

Kommunen anordnar digitalt möte om trygghet

Nyheter Anmäl dig i dag om du vill vara med på mötet på torsdag På grund av coronapandemin fungerar inte fysiska informationsmöten just nu, men digitalt går så klart bra. På torsdag anordnar kommunledningen ett första sådant informationsmöte online, och då är det...tisdag 26/1 5:40