Sollentuna kommun stänger träffpunkter för äldre

Kommunens seniorträffar kommer att vara stängda i två veckor från och med i dag, den 12 mars, för att hindra att coronaviruset sprids. Detta efter ett ordförandebeslut av vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L).

  • Publicerad 07:36, 12 mar 2020

– Jag har förståelse för att detta är ett tråkigt besked för många av Sollentunas äldre, men vi vill verka för att minska smittspridning då äldre människor är särskilt utsatta, säger Anna-Lena Johansson.

De verksamheter som berörs är kommunens seniorträffar Helenelundsgården, Malmgården, Edsbergs seniorträff, Norrvikens seniorträff och Träffpunkten Turebergs allé.

”Vårt fokus är de äldres trygghet”

Folkhälsomyndigheten höjde på onsdagen risken för samhällsspridning av coronaviruset covid-19 till den högsta nivån, ”mycket hög”.

Därför kommer kommunens seniorträffar att vara stängda, inledningsvis i två veckor framåt.

– Vårt fokus är de äldres trygghet och säkerhet och vi följer detta noga. Ställningstagande om verksamheternas öppethållande kommer att ske kontinuerligt, säger Pia Bornevi, förvaltningschef på vård- och omsorgskontoret.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna har utsetts till Årets biltvättarkommun

Nyheter Kreativ informationskampanj gav pris från Hållbar biltvätt. Sollentuna kommun är bäst i Sverige på att informera och uppmuntra sina invånare till att inte tvätta bilen på gatan. Tack vare sina insatser har kommunen nu utsetts till Årets biltvättarkommun 2020...tisdag 20/10 9:47

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30