Sollentuna kommun stänger träffpunkter för äldre

Kommunens seniorträffar kommer att vara stängda i två veckor från och med i dag, den 12 mars, för att hindra att coronaviruset sprids. Detta efter ett ordförandebeslut av vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L).

  • Publicerad 07:36, 12 mar 2020

– Jag har förståelse för att detta är ett tråkigt besked för många av Sollentunas äldre, men vi vill verka för att minska smittspridning då äldre människor är särskilt utsatta, säger Anna-Lena Johansson.

De verksamheter som berörs är kommunens seniorträffar Helenelundsgården, Malmgården, Edsbergs seniorträff, Norrvikens seniorträff och Träffpunkten Turebergs allé.

”Vårt fokus är de äldres trygghet”

Folkhälsomyndigheten höjde på onsdagen risken för samhällsspridning av coronaviruset covid-19 till den högsta nivån, ”mycket hög”.

Därför kommer kommunens seniorträffar att vara stängda, inledningsvis i två veckor framåt.

– Vårt fokus är de äldres trygghet och säkerhet och vi följer detta noga. Ställningstagande om verksamheternas öppethållande kommer att ske kontinuerligt, säger Pia Bornevi, förvaltningschef på vård- och omsorgskontoret.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24