Fullmäktige. Även fullmäktige i Sollentuna ställs på grund av smittrisken för coronaviruset. Foto: Anton Kyhlbäck

Sollentuna kommun ställer in fullmäktige

Sollentunas högsta beslutande organ, kommunfullmäktige, ställer in sitt möte under torsdagen med anledning av smittrisken av coronaviruset.

  • Publicerad 16:22, 12 mar 2020

Sollentuna kommunfullmäktiges andra möte för 2020 ställs in på grund av coronaviruset. Det meddelar ordförande Björn Karlsson (M):

– Vi är i en tillfällig lokal som innebär att det är trångt och bökigt, och lite sämre ventilation, som gör att riskmiljön är högre än vad det skulle vara än i den gamla salen. Sedan är vi mitt inne i det här begynnande virusutbrottet, så det är en ren försiktighetsåtgärd.

I dag torsdag, kl 18.00, planerades mötet i Amorinasalen vid Aniaraplatsen.

Kommunfullmäktige är Sollentunas högsta beslutande organ och den sista instansen för beslut på lokal nivå. Församlingen företräds av 61 politiska representanter från kommunen och under torsdagen väntades ett 10-tal olika punkter tas upp.

Bland annat ett avtal mellan kommunen och Skanska. Nu skjuts det upp till nästa sammanträde – den 16 april.

– De ärenden som var idag så var det två som borde ha fattats beslut om. De har vi i samverkan med de som de berör åstadkommit så att vi kan fatta vid nästa sammanträde, säger Björn Karlsson (M).

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30