Butiker och gym i bland annat Sollentuna centrum måste se till att undvika trängsel, annars kan de i värsta fall stängas ner. Foto: Stefan Källstigen

Sollentuna kommun ökar sina kontroller av trängseln

Sedan tidigare kontrollerar kommunen trängsel på restauranger och kaféer med anledning av Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Nu utökar kommunen sina kontroller och ska även kolla gym, butiker och skolmatsalar.

  • Publicerad 16:04, 7 maj 2020

För att förhindra spridning av coronaviruset ska trängsel undvikas, och nu utökas alltså kommunens miljö- och hälsoskyddstillsyn sina kontroller.

Skolmatsalar kommer att kontrolleras, och efter klagomål om trängsel i bland annat butiker och gym ska kommunens hälsoinspektörer även besöka dem för att ha en dialog kring trängseln.

Verksamheter kan stängas

Om riktlinjerna inte följs tas kontakt med regionens smittskydd. De kan i sin tur kan ta beslut om att, i värsta fall, stänga ner verksamheter.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01

Orienteringsboom i Enköping under corona

Sport OK Enen tvingas ställa in årets Oktoberrace i Fagerskogen.fredag 23/10 9:54