Foto: Mostphotos

Sollentuna klättrar snabbt i cykelrankning

Sollentuna är en av de snabbast klättrande kommunerna i Cykelfrämjandets jämförelse av Sveriges städer.

  • Publicerad 13:34, 26 maj 2016

I årets rankning hamnar Sollentuna på andra plats i klassen mellanstora kommuner, bäst i länet och på sjunde plats totalt.

Dessutom står Sollentuna för den näst största förbättringen jämfört med förra året.

”I Sollentunas fall har de haft en raket­ artad utveckling”, skriver Cykelfrämjandet i rapporten.

– Sollentunas uttalade cykelsatsning har gett resultat vilket är otroligt glädjande, säger Moa Rasmusson (L), ordförande trafik- och fastighetsnämnden i ett pressmeddelande.

Som en av endast fyra kommuner i landet får Sollentuna högsta betyg – 10 av 10 – i kategorin infrastruktur och underhåll.

Cykelfrämjandet lyfter särskilt fram att Sollentunas satsning på 593 kronor per invånare inom detta område ligger högt över de 257 kronor som är genomsnittet i landet.

Även i kategorin cykelpolitik får Sollentuna höga poäng: 9 av 10. Lägst betyg får kommunen i kategorin befintlig infrastruktur. Skillnaden mot genomsnittet – 4 respektive 4,5 av 10 – är dock liten.

Bland de förbättringsområden som Cykelfrämjandet lyfter fram finns är en relativt svag skyltning av cykelvägar, samt flödesmätningar av cyklister.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se upp för algblomning i Sollentunas vatten

Nyheter Algerna kan vara giftiga visar provtagning Just nu finns det algblomning i Sollentuna, bland annat i Edsviken. Inte för att det är badväder, men skulle du trots allt fundera på ett dopp så tänk om.torsdag 22/10 16:15