Sollentuna GP skjuts upp på grund av coronaepedemin

Den 16 juni skulle de bästa svenska friidrottarna ha kommit till Sollentunavallen och tävlat mot internationellt toppmotstånd i Sollentuna GP. Men nu står det klart att stortävlingen, som är en del av Folksam Grand Prix, skjuts upp.

  • Publicerad 07:23, 15 apr 2020

– Vi kom till en gräns där vi var tvungna att ta det här beslutet. Den 16 juni känns lite för tidigt just nu, säger projektledare Ulf Saletti till SVT Sport.

Anledningen till att Sollentuna GP skjuts upp är coronaviruset och de restriktioner det har medfört.

– Dels kan vi inte ha sammankomster som är stora, dels kan idrottare från olika länder inte resa hit, säger Ulf Saletti.

Hoppas på nytt datum i augusti

Andra galor, som den i Karlstad den 8 juli och den i Göteborg den 19 augusti, står i nuläget kvar på sina planerade datum. Planen är att även Sollentuna GP ska kunna genomföras senare i sommar.

– För Sollentunas del får vi avvakta och se vad det blir för datum på Bauhaus-galan och Diamond League-tävlingarna eftersom de prioriteras i första hand. Men vi hoppas hitta ett datum under den första halvan av augusti, säger Ulf Saletti.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10

Pandemin tvingar kyrkan att satsa digitalt i jul

Nyheter Gudstjänster och konserter i Sollentuna livesänds via nätet Från första advent och ända fram till jul brukar kyrkan ha ett späckat schema, men i år blir allt annorlunda på grund av coronapandemin – Tiden nu och till jul är vår största tid, vi brukar ha...tisdag 1/12 5:40