– Vi har bjudit in alla gamla medlemmar vi kunnat via Facebook och folk har tipsat varandra. Så vi kommer att bli 100 personer på lördag då det blir sångmaraton. Vi sjunger nonstop i fyra timmar, en massa gamla godingar. Pianisten som var med i starten kommer, och hela det gamla bandet, säger Karin Runow.

Hon är organist i Turebergskyrkan men också körledare i Sollentuna gospel, tillsammans med pianisten Johannes Jareteg, där hon är en av veteranerna.

– Ja, jag var med vid starten för 40 år sedan.

Sug efter sång

På söndagen blir det alltså konsert i S:t Eskils kyrka, biljetter köps via Easytic. Då kommer kören att framföra en del av låtarna man repar in under lördagen. Några av de gamla solisterna kommer att vara med, liksom de som tillhör kören i dag, berättar Karin Runow.

När pandemirestriktionerna var som striktast var hon rädd att många av körsångarna skulle sluta, men det blev tvärtom.

– Det finns ett jättesug nu när man får träffas igen efter pandemin, och det är en så oerhörd gemenskap att få sjunga ihop.

Även nya medlemmar har strömmat till, men kören är 45 personer stark och kan inte ta in fler för tillfället.

– Det är kö just nu. Kören måste ha lite balans mellan till exempel tenor och alt, och den kan heller inte bli hur stor som helst. Och så här är det i andra körer i landet också, säger Karin Runow.

Inte bara gospel

Att sjunga i kör tycks trenda över huvud taget, inte bara vad gäller gospel. Sollentuna församling har totalt 26 körer för barn och vuxna och upplever nu en jämn tillströmning av körsångare till så gott som allihop.

Många återvänder till sina körer nu när pandemirestriktionerna har lyfts, men även helt nya sångare har hittat till körerna som den närmaste tiden övar för fulla muggar inför konserterna som kommer senare i höst och under advent och jul.