Sollentuna Friidrottshall Årets Idrottsarena

Sollentuna Friidrottshall utsågs i dag till Årets idrottsarena i Sverige av tidningen Sport & Affärer. Det är bland annat den nya modellen för regionalt samarbete som premieras.

  • Publicerad 11:29, 15 dec 2017

–  Vi är otroligt glada för utmärkelsen. Särskilt att vi fått ett starkt erkännande för att vi arbetat fram en pilotmodell för en regional idrottsanläggning. Friidrottshallen sätter verkligen Sollentuna på kartan i friidrottssverige, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Magnus Ramstrand (KD) är stolt över utmärkelsen. Foto: Sören Andersson

Sollentuna friidrottshall stod klar 2016 och är den första toppmoderna friidrottsarenan i Skandinavien. I dag utsågs friidrottshallen alltså till Sveriges bästa nya idrottsarena av tidningen Sport & Affärer.

Åtta kommuner i samarbete

Motiveringen till utmärkelsen lyder: ”Sollentunas toppmoderna friidrottshall drivs enligt en ny modell för regionalt samarbete mellan i dag åtta kommuner i Stockholms län. Idrottshallen är en del av ett treårigt projekt för fler regionala samarbeten i Stockholm. Genom att hitta samverkanslösningar över kommungränserna kan kostnader kapas och nyttjandet av idrottsanläggningar breddas, förbättras och effektiviseras så att fler kan aktiveras.”

Friidrottare från åtta klubbar tränar i Sollentuna Friidrottshall. Foto: Albert Fast

Sollentuna Friidrottshall är den första arenan i Stockholm som drivs enligt en ny modell för regionalt samarbete och i hallen tränar nu friidrottare från olika klubbar runt om i Stockholm.

”En stor satsning”

– Byggnationen av Sollentuna friidrottshall var en stor satsning för kommunen och det är otroligt roligt att den vackra byggnaden nu uppmärksammas. I hallen kan många barn, unga och vuxna träna friidrott i värdsklass, bland annat genom de toppmoderna löparbanorna, säger Moa Rasmusson (L), ordförande trafik- och fastighetsnämnden.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Vistelseförbud kan införas om för många samlas

Nyheter "Nu har vi möjligheten att stänga av om det behövs" Precis som i fjol ska hjärtan och popup-parker påminna Sollentunaborna om att hålla avstånd i sommar. Nytt för i år är att kommunen också kan införa vistelseförbud och stänga av platser om för många...tisdag 11/5 13:15

91 sexköpare gripna i Stockholm – på en vecka

Nyheter Stor insats mot människohandel Förra veckan greps och bötfälldes inte en. Och inte två. Utan 91 köpare av sexuella tjänster i Stockholm.tisdag 11/5 13:00

Aj aj – Sollentuna backar i miljörankning

Nyheter "Hårdnande konkurrens" bakom Sollentunas tapp Sollentuna var en av 20 nominerade som hade chans att ta hem titeln Sveriges miljöbästa kommun i tidningen Aktuel Hållbarhets årliga rankning. Men när resultatet av granskningen offentliggjordes i...tisdag 11/5 11:00