Sollentuna FK:s ungdomar utmanar Katalonien

Den 2 juli får killarna i Sollentuna FK:s P02- och P04-lag besök av Katalonien All Stars, ett lag med spelare från olika klubbar i Barcelona, på Kärrdals BP. – Tänk om vi får se den nya Messi. Men i vilket lag? Han kanske finns i SFK, säger Nicholas Roman, lagledare i SFK P04:s akademilag.

  • Publicerad 09:34, 19 jun 2018

Det var P02:orna i Sollentuna FK som först fick en förfrågan om att möta Katalonien All Stars som är ute på en sommarturné i Nordeuropa med flera vänskapsmatcher.

Sollentuna FK:s P02-lag möter Katalonien All Stars klockan 19 den 2 juli.

När det blev klart att även P04:orna hade möjlighet att få mäta sig med jämnåriga katalaner skickade lagledaren Nicholas Roman ut en kallelse – som fick blixtsnabb respons.

Spelare från olika klubbar i Barcelona

– Det är ju mitt i semestertid så jag ville kolla hur många som var hemma. Killarna svarade innan föräldrarna ens hade sett det. Alla ville spela, och en del sommarplaner ändrades. De enda som saknas är ett par stycken som redan var inbokade på utlandsresor.
Motståndarna består av spelare från olika klubbar i Barcelona, där förstås FC Barcelona är den mest namnkunniga men där även FC Espanyol har en omvittnat stark ungdomsverksamhet.

Katalaner imponerade stort på Skytteholms IP

Båda klubbarna var med när inbjudningsturneringen Lennart Johansson Academy Trophy avgjordes på Skytteholms IP i Solna för några veckor sedan. Killarna från Sollentuna FK P04 satt på läktaren och såg FC Barcelona ta hem 14-årsklassen på ett imponerande sätt.
– De brukar alltid vinna turneringen när de är med, och de var otroligt duktiga. Har vi någon chans eller inte? Det får vi se. Vi är också ett bra lag, säger Nicholas Roman.

”Jag vill att vi ska kämpa tillsammans”

Klart är att matchen kan bli ett minne för livet. Men killarna i Sollentuna FK hoppas även de på att ge intryck.
– Jag vill att vi ska kämpa tillsammans och göra allt för laget. Då tycker jag vi har vunnit oavsett resultatet. Huvudsaken är att Katalonien All Stars aldrig glömmer matchen mot SFK, säger Gustav Falk, ytterback i P04-laget.

”Jag tror faktiskt att vi vinner”

Lagkompisen Hugo Roman, mittfältare, är också hoppfull.
– Om vi spelar som vi har tränat så kommer vi att kunna ge dem en match. Jag tror faktiskt att vi vinner med 2–1. Detta är mitt livs match – än så länge! säger han.
P04-matchen mellan Sollentuna FK och Katalonien All Stars börjar klockan 17 den 2 juli på Kärrdals BP. Klockan 19 är det SFK:s P02:or som tar sig an katalanernas 16-åringar.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32

Extra tjurig? Nu är oxveckorna här!

Nyheter Tre OXiga tips på hur du klarar dig Nu är oxveckorna här. Men håll ut, perioden är kortare än vanligt.måndag 18/1 10:50

Kommunen vänder – skridskobanor och fotbollsplaner öppnas igen

Nyheter Grönt ljus för träning utomhus Nu blir utomhusträningar och skridskoåkning återigen möjligt för Sollentunaborna. Från och med i morgon, den 18 januari, ska kommunen successivt öppna de utomhusanläggningar som tidigare hållits...söndag 17/1 15:21