– De får varken träna eller spela matcher. Det gäller även damlaget. Det är väldigt tråkigt, så här nedstängda har vi aldrig varit, säger Mikael Thorstensson, klubbchef.

Många lag har spelat klart sina serier, men ligacupen skulle ha startat i november för flera ungdomslag.

– Så blir det inte nu. Det är dock inte så farligt. Det viktigaste är att lagen får börja träna igen så snart som möjligt, säger Mikael Thorstensson.

De yngre lagen, 7–15 år, får fortsätta med träningsverksamheten, men de får inte spela matcher.

Match mot DIF utan publik

Utöver dem är herrlaget det enda undantaget. Deras verksamhet är enligt Svenska Fotbollförbundets råd undantaget de skärpta restriktionerna.

Det innebär att herrlagets verksamhet i nuläget fortgår och att Ettan Norra ska spelas färdigt, fyra omgångar återstår efter hemmamatchen mot Örebro Syrianska i dag, den 31 oktober.. Publikrestriktionerna ligger dock kvar som de gjort tidigare under året, alltså ingen publik på herrlagets matcher.

Det gäller även cupmatchen mot svenska mästarna Djurgårdens IF den 19 november.

– Den ska spelas, men det blir utan publik. Väldigt tråkigt naturligtvis, den matchen är ju höstens stora grej, säger Mikael Thorstensson.

Äldre i Turebergs FK tränar enskilt

Även Turebergs friidrottsklubb följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket innebär att aktiva födda 2004 och tidigare tränar enskilt utomhus, gärna hemma, medan de yngre födda 2005 och senare bör hålla avstånd vid träning, undvika fysisk kontakt och gärna förlägga hela träningen eller delar av träningen utomhus.

Dessutom genomförs klubbens möten digitalt, förklarar Maria Hällerfors, ordförande i Turebergs Friidrottsklubb.