– De har gått som tåget. Steven och Lollo har gjort ett jättebra jobb, säger Lena Whitman som är ny klubbchef i SFK sedan i våras.

”Steven och Lollo” är Steven Payne, ny för säsongen som huvudtränare i damlaget, och Louise Schillgard som är sportchef för damverksamheten i SFK.

Enligt förhandstipsen skulle Sollentuna få kämpa på seriens nedre halva i år, men laget har överraskat och toppar tabellen när tre av 22 omgångar återstår.

Parallellt pågår en satsning på damlaget, som skulle ha kommit även utan årets skrällartade sportsliga succé.

– Vi ska vara en jämlik klubb som satsar lika mycket på herrar och damer, säger Lena Whitman.

Flyttar till Vallen nästa år

I satsningen ingår att man flyttar från Norrvikens IP för att nästa år i stället spela hemmamatcherna på Sollentunavallen. Även träningarna flyttas till Edsbergs sportfält för att laget ska kunna träna på gräs.

Dessutom är ledarstaben klar för flera säsonger framöver. Steven Payne har kontrakt till 2024, liksom målvaktstränaren Stefan Asp.

– Vi har även gjort klart med en ny assisterande tränare, och vi kommer att ta in en egen fystränare till damerna, säger Lollo Schillgard.

Damlaget kommer att få mer ekonomiska resurser, men målet att ha många egna produkter kvarstår.

– Vi vill ge våra yngre speltid. Samtidigt måste vi ta in lite erfarenhet. Det behövs en mix. Vi ska skapa en trupp för Elitettan redan i division 1, för när vi går upp vill vi ju stanna kvar, säger Lollo Schillgard.

Bra år att kvala upp

Skulle SFK lyckas ro hem seriesegern väntar kval för att ta steget upp i Elitettan. Tre seriesegrare i division 1 spelar gruppspel och just i år går två av lagen upp – det brukar bara vara ett.

Men först måste seriesegern bärgas. Närmast väntar en viktig match då Sollentuna FK tar emot serietvåan Enskede IK hemma på Norrvikens IP på lördag, den 23 oktober.

Nyligen krossade Hammarby det damallsvenska publikrekordet då hemmaderbyt mot AIK lockade 18 537 åskådare.

https://www.mitti.se/nyheter/emma-fran-norrviken-var-med-och-slog-alla-tiders-publikrekord/repujk!XqrpjLd1C18kSt9Glmk@0Q/?fbclid=IwAR1VuK2gedBO5QacEoPNu3U14HaPGB4xh1xCgkyk3E5WTfZne2MR5fSui4c

Fullt så många får inte plats på Norrvikens IP – men även Sollentuna FK siktar på rekord.

– Ja, vi vill slå publikrekordet i division 1, säger Lena Whitman.

"Vi siktar på minst 500"

Problemet är att ingen tycks veta, inte ens på Svenska Fotbollförbundet, vad det nuvarande rekordet är.

– Det hade varit kul att ha något att gå på, men vi får väl bara sätta ett nytt rekord. Vi siktar på minst 500, men vi hoppas på många många fler – och vi uppmanar alla Sollentunabor som har möjlighet att komma och heja fram damerna, säger Lena Whitman.

Hur ska ni göra för att locka rekordpublik?

– Vi ska boosta matchen i våra digitala kanaler och på hemsidan. Tjejerna i laget ska själva dra med sig så många de kan, och de ska stå utanför ICA i Häggvik. Och så hoppas vi så klart på alla spelare i våra pojk- och flicklag – och de är många!

https://www.mitti.se/nyheter/hoda-scoutades-pa-instagram-av-marockos-landslag/repujk!Q4kJgUyXRu2PPmyn3b@ofQ/