Sollentuna FK P04 Akademi skrev historia på Edsbergs sportfält

Via oavgjort i sista matchen, 2–2 mot Täby United FC, säkrade Sollentuna FK P04 Akademi i dag en plats i nationella U16-serien nästa säsong. Därmed skrev de 15-åriga killarna ett stycke klubbhistoria – och glädjen ville aldrig ta slut efter slutsignalen på Edsbergs sportfält.

  • Publicerad 20:11, 20 okt 2019

– Ja, firandet var fantastiskt. Jättemånga kom och tittade och gjorde det jättebra för grabbarna. Omklädningsrummet var förvandlat till klubb med rök, discoljus och musik. Helt galet! Det här är ett minne för livet, säger lagets huvudtränare Christopher Leal.

Sollentuna FK P04 Akademi är klara för U16 Nationella serien 2020. ”Där blir det ännu tuffare motstånd än i år”, säger lagets huvudtränare Christopher Leal. Foto: Kim Nilsson

Målet inför säsongen var att lyckas kvala in till nationella serien nästa år, som första lag någonsin i Sollentuna FK. Från början var det oklart hur många lag från P15-kvalserien som skulle få en plats, men en bit in på säsongen kom besked från förbundet.

– Då fick vi information om att det var topp sex som gällde, det gav oss en energiboost, säger Christopher Leal.

”En stor bedrift att nå det här

Innan hade säsongen varit mycket ”ups and downs”, berättar Christopher Leal, men efter sommaren har Sollentuna FK radat upp starka insatser och självförtroendet har vuxit sakta men säkert.

– Vi höjde oss också ett par nivåer efter att ha spelat SEF-Trophy, Gothia Elit, i somras. Vi lärde oss mycket av det och sedan har vi haft en mental styrka, för vi har haft det tufft. Det är en stor bedrift att nå det här.

”Ville avsluta med en vinst”

Inför sista matchen i serien, som spelades på Edsbergs sportfält i eftermiddags, var förutsättningarna klara. Sollentuna FK skulle säkra den viktiga sjätteplatsen i tabellen genom att ta poäng. Man hade till och med råd att förlora, bara inte alltför stort.

Matchen slutade alltså 2–2 och sjätteplatsen var ett faktum.

– Grabbarna var lite missnöjda, de ville avsluta med en vinst, men målet var ju ändå att gå upp till U16 nationell serie, säger Christopher Leal.

Åtta raka utan förlust

Och besvikelsen varade inte särskilt länge. Sollentuna FK P04 Akademi kan trots allt se tillbaka på en serieavslutning med åtta raka utan förlust, och se fram emot att som första lag i klubben spela i nationell serie nästa säsong.

Sollentuna FK P04 Akademi var missnöjda med att bara spela oavgjort i sista seriematchen, men snart tog glädjen över på Edsbergs sportfält – glädjen över att ha nått säsongens mål och kvala in till nationella U16-serien 2020. Foto: Kim Nilsson

– Det känns fantastiskt! Grabbarna har gjort ett otroligt år! säger Christopher Leal.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förslaget: Låt kameror på bussar bötfälla bilister

Nyheter Framkomligheten för bussar i staden måste bli bättre. För att nå dit vill regionen sätta kameror på bussar som kan plåta bilister som bryter mot trafikregler. Boten kommer sedan på posten. "Många...lördag 5/12 15:15

Snön i Väsjöbacken dröjer – inga minusgrader i sikte

Nyheter Mildvädret ett värre hot mot slalomsäsongen än coronan Förra säsongen var den första sedan Olle Carlsson började jobba med Väsjöbacken för 33 år sedan som backen inte kunde öppnas alls. Nu hoppas snömakaren innerligt på bättre lycka, och väntar otåligt...lördag 5/12 7:00