Sollentunavallen. Här blir det 10-årsfirande den 21 augusti, både på naturgräsplanen och på konstgräsplanen nedanför. Foto: Tomas Stark

Sollentuna FK fixar 10-årskalas på söndag

I år fyller Sollentuna FK tio år som förening, och det firas med en jubileumsdag på Sollentunavallen på söndag den 21 augusti.

  • Publicerad 11:10, 16 aug 2022

– Klubben har gjort en häftig resa de första tio åren. Att slå samman klubbar är inte alltid helt smärtfritt, men det arbete som har gjorts ska alla i klubben vara stolta över, säger Stefan Burman, klubbchef i SFK.

Det var 2012 som Sollentuna FK bildades, genom en sammanslagning av Edsbergs IF, Helenelunds IK, IFK Sollentuna, Kärrdals IF och Turebergs IF.

I dag har klubben drygt 3.000 spelare och 800 ideella ledare, och är med det en av världens största fotbollsklubbar.

Damderby klockan 13

På söndag firas alltså 10-årsjubileet på Sollentunavallen. Det blir bland annat knattematcher, en pojklagsmatch och klockan 13 derbymatch med damlaget som slåss i toppen av division 1 norra Svealand och tar emot Täby FK.

– Förhoppningsvis kommer alla våra medlemmar ner och firar tillsammans, men självklart är alla Sollentunabor välkomna ner till Vallen, säger Stefan Burman.

Jubileumsdagen pågår klockan 10–18 och det är fritt inträde för alla.

Sollentuna FK får egen klubbhymn

Fem klubbar blev Sollentuna FK

Turebergs IF och och Edsbergs IF slogs ihop 2006. Sex år senare tillkom även Helenelunds IK, IFK Sollentuna och Kärrdals IF och fem klubbar hade blivit en: Sollentuna FK.

Med sammanlagt drygt 4 200 medlemmar (cirka 3 300 spelare, 800 ledare och 100 stödmedlemmar) är SFK i dag en av världens största fotbollsklubbar.

Herrlaget spelar i Ettan Norra och damlaget i division 1 norra Svealand.

Visa merVisa mindre

Mordförsök vid Rotebro station

Nyheter Man i 20-årsåldern förd till sjukhus En man i 20-årsåldern skadades med ett stickvapen av en okänd gärningsperson i ett skogsparti nära Rotebro station i onsdags kväll.fredag 23/9 11:44

Kubformade Edsbergskyrkan firar 50 år

Nyheter "Det här är vår herres sommarstuga" I september 1972 invigdes Edsbergskyrkan, av biskop Ingmar Ström. Den kubformade träbyggnaden fyller alltså 50 år, och det firas hela hösten med mässor och konserter.fredag 23/9 6:54