– För oss blir sången något fint att samlas kring, och förhoppningsvis något som alla spelare, ledare och medlemmar kan känna sig stolta över, säger Stefan Burman, ny klubbchef i Sollentuna FK sedan ett par månader.

Trots att SFK är så pass ungt är man en av världens största fotbollsklubbar sett till antal medlemmar, med drygt 3 000 spelare och 800 ideella ledare.

Med den nya klubbhymnen vill SFK spegla samhörigheten och den lokala förankringen. Att det blev just Maia Hirasawa som tillfrågades kändes självklart, berättar Stefan Burman.

– Att hitta en artist förankrad i Sollentuna var enormt viktigt för oss. Vi kan inte vara mer stolta över att Maia valde att samarbeta med oss kring den här sången, säger han.

Funkar på läktaren

Maia Hirasawa är född och uppvuxen i Sollentuna. När hon var yngre spelade hon fotboll i Kärrdals IF, en av de klubbar som slogs samman och bildade Sollentuna FK.

– Det är både ett ärofyllt och lite läskigt uppdrag. En sådan här sång ska ju leva över lång tid, och förhoppningsvis bli en sång som alla SFK-are kan ta till sig, säger hon.

Förutom Maia Hirasawas röst hörs också en kör från SFK i ”Jag kommer alltid ha mitt hjärta i SFK”. Kören består av spelare, ledare och givetvis SFK:s klack SFK Army. Även SFK:s mångårige trotjänare Thure Engvall är med och körar.

– Kören skötte sig exemplariskt. De visade dessutom att sången går alldeles utmärkt att sjunga med till på läktaren, säger Maia Hirasawa.

"Sommarens hit"

Låten kommer främst att användas som inmarsch-musik vid dam- och herrlagens hemmamatcher. Men Stefan Burman tror och hoppas att sången kommer att höras på många fler ställen än så.

– Den kan bli något som alla SFK:are kan samlas kring, och kanske inte bara användas när representationslagen spelar utan även av pojk- och flicklag som står inför en viktig match i Gothia Cup till exempel.

– För mig är det självklart att det här blir sommarens största hit! Den blir bara bättre och bättre ju mer jag lyssnar på den.

Firande 21 augusti

Utöver en ny inmarschlåt har SFK alltså även förnyat klubbmärket, lagom till 10-årsjubileumet. I det nya märket har texten ”Sollentuna Fotbollsklubb” ersatts av ”SFK” och fem streck i botten representerar de fem ursprungsklubbarna.

– De är fundamentet i klubben, pelarna eller kolonnerna som bär upp klubbnamnet i dag, har Henrik Täppmark som har hjälpt till i arbetet med nya märket sagt till klubbens hemsida.

Ytterligare ett sätt att fira SFK:s första tio år är klubben anordnar ett stort event på Sollentunavallen den 21 augusti.

– Det blir match med damlaget och en massa ungdomsmatcher, och mycket annat, säger Stefan Burman.