Sollentuna FK åkte på en stjärnsmäll mot IK Sirius

I dag spelade Sollentuna FK sin första match någonsin i Svenska Cupens gruppspel. Men det kunde ha blivit en roligare första match för Sollentuna. Gästerna IK Sirius vann med hela 8–1 inför 349 åskådare på Sollentuna FK:s tillfälliga hemmaarena Grimsta IP.

  • Publicerad 19:27, 22 feb 2020

– Förhoppningen är att vi kan störa de här lagen som ska vara bättre än oss, och att vi ska orka göra det hela matchen och inte bara i 70–75 minuter, sa Sollentuna FK:s tränare Christer Mattiasson till Lokaltidningen Mitt i inför cupens gruppspel.

Men mot IK Sirius hängde man med i bara 20 minuter. Redan efter fem minuter stod det 0–1. Sollentuna kvitterade visserligen genom Taha Ali i den nionde minuten, men Sirius återtog snart ledningen igen och öste sedan på så pass att det stod 1–6 på resultattavlan efter den första halvleken.

Chans till revansch mot Blåvitt

Allra målgladast i IK Sirius var Jonas Lindberg som svarade för fyra mål. Snyggast var det sista, i den 74 minuten, då Lindberg fastställde slutresultatet 8–1 med att lite lojt snurrklacka ett inspel från vänster in i nät.

Chans till revansch blir det på lördag, den 29 februari. Då tar Sollentuna FK emot storklubben IFK Göteborg, som i sin match i dag besegrade Västerås SK med 2–0, på Grimsta IP. Avspark är klockan 12.30.

I sista gruppspelsmatchen spelar Sollentuna FK borta mot Västerås SK, klockan 12.30 den 7 mars.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bristande brandskydd på grundskola

Nyheter Måste åtgärdas senast till lucia i år Brandkåren Attunda gjorde i höstas ett tillsynsbesök på Stockholm International Academy Häggvik och fann flera brister i brandskyddet. Nu ska skolan rätta till bristerna.torsdag 2/12 6:40

Kvinna åtalas – bar rakblad som vapen

Nyheter Misstänks för brott mot knivlagen En kvinna från Tureberg åtalas för brott mot knivlagen. Det var i slutet av oktober som hon greps på allmän plats, närmare bestämt i Malmparken. Hon hade ett rakblad på sig trots att det inte var...torsdag 2/12 5:20