Sollentuna FF:s skyttekung klar för allsvenska Örebro SK

Från division 2 till Allsvenskan på två säsonger. Så fort har det gått för Sollentuna FF:s David Seger. Den 20-årige offensive mittfältaren som vann Sollentunas interna skytteliga i fjol har nu värvats av Örebro SK och skrivit på ett treårigt kontrakt.

  • Publicerad 15:45, 24 jan 2020

– Det känns fantastiskt kul att vara här. Jag är riktigt laddad att köra igång och ser fram emot säsongen. Jag har följt ÖSK och Allsvenskan och mötte faktiskt klubben en gång i Svenska Cupen 2017, säger David Seger till Örebro SK:s hemsida.

Han spelade för några år sedan i division 4, men kontraktet med Örebro SK visar att man mycket väl kan gå under storklubbarnas radar i Stockholm och ändå ta sig hela vägen till högsta serien.

Bärande spelare direkt

Till Sollentuna FF i division 1 kom David Seger från division 2-klubben IFK Stocksund inför säsongen 2019. Det blev succé direkt och han var under året en av Sollentunas bärande spelare.

Han blev uttagen till talangmatchen ”Morgondagens stjärnor” på Tele2 i höstas, men tackade nej då Örebro SK redan hade fått upp ögonen för honom.

Rätt beslut att välja provspel

David Seger åkte på provspel i Närke i stället för att spela i talangmatchen – ett beslut som skulle visa sig vara helt rätt då provspelet nu alltså har resulterat i ett kontrakt med den allsvenska klubben.

– David imponerade på oss under sina provträningar med laget. Han kan spela på flera av våra tänkta offensiva positioner och han är duktig i spelet mellan motståndarens lagdelar, men också duktig att attackera i djupled och i boxen. Vi ser en stor potential och vi tror att han kan ha en fin utveckling i vår miljö, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK Fotboll.

Kan bli debut redan i dag

David Seger gjorde sin första träning med sitt nya lag på förmiddagen i går, torsdag. Och redan i dag kan det bli matchdebut.

David Seger sitter på bänken när ÖSK spelar träningsmatch mot superettanklubben Jönköping Södra, med avspark klockan 16, hemma på Behrn Arena.

SL: Nu öppnar vi framdörrarna på bussarna

Nyheter Blir först i Sverige Genom att installera skyddsglas vid förarhytten i bussarna blir SL först i Sverige att öppna framdörrarna under coronapandemin.fredag 4/12 15:00

Rättegång ställdes in då fritagning befarades

Nyheter Mystiskt telefonsamtal till häktet väckte misstankar Attunda tingsrätt ställde på torsdagen in rättegången mot en 16-årig pojke och tre gängkriminella som åtalats för inblandning i ett misslyckat beställningsmord. Orsaken var att man befarade ett...fredag 4/12 12:15