2030. Kommunen meddelar att bidraget ska bidra till målet att ingen kommundel i Sollentuna ska finnas med på polisens lista över utsatta områden. Foto: Anton Kyhlbäck

Sollentuna får statsbidrag för trygghetsarbete

Sollentuna kommun får 500 000 kronor av myndigheten Delmos för att minska segregation.

  • Publicerad 11:30, 23 jun 2020

Under måndagen meddelade Sollentuna kommun att de beviljas ett statsbidrag på en halv miljon kronor från delegationen Delmos. Pengarna ska gå till att motverka segregation och utanförskap.

– Alla medel är välkomna i arbetet för ett tryggt Sollentuna. Tillsammans med polisen kraftsamlar vi för att ingen ska välja en kriminell livsstil och för att Sollentuna inte ska ha utsatta områden, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Den politiska ledningen i Sollentuna har sedan tidigare ett mål om att ingen kommundel ska stå med på polisens lista över utsatta områden, det vill säga Edsberg och Tureberg, till 2030. I fjol meddelade trygghetssamordnaren att man sett en positivare trend i Sollentuna.

Enligt den senaste listan finns 28 utsatta områden i Stockholms län.

Edsberg och Tureberg är kvar på polisens lista

Fördjupa kunskap om utanförskap

Bidraget på 500 000 ska gå till att ”fördjupa kunskapen om vad som ligger bakom att vissa områden har mer utsatta livsvillkor och större otrygghet”, skriver Sollentuna kommun.

Pengarna kommer från myndigheten Delmos, en statsfinansierad delegation med säte i Huddinge, som upprättades 2018. Totalt 82 miljoner kronor delades ut till kommuner och ideella föreningar för 2020. Bidraget ska gå till samordning, erfarenhetsutbyte mellan olika aktörer och metodutveckling – för att minska utanförskap.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01