Malmvägen i Tureberg, en kommundel som tillsammans med Edsberg klassas som utsatt område av polisen. Det vill Sollentuna kommun ändra på. Foto: Mostphotos

Sollentuna får hjälp att minska segregation och utanförskap

Sollentuna kommun får statsbidrag till sitt trygghetsarbete. Bidraget är på 500 000 kronor och delas ut av Delegationen mot segregation, Delmos. Syftet är att stötta arbetet mot utanförskap och socioekonomisk segregation.

  • Publicerad 11:25, 23 jun 2020

– Alla medel är välkomna i arbetet för ett tryggt Sollentuna. Tillsammans med polisen kraftsamlar vi för att ingen ska välja en kriminell livsstil och för att Sollentuna inte ska ha utsatta områden., säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sollentuna får bidraget för att kunna ta fram och utveckla kunskap om segregationens nuläge och orsaker – och om insatser som kan minska och motverka den.

Tydligt mål för 2030

Sollentunas politiska ledning har satt upp ett mål för kommunens trygghetsarbete – att ingen kommundel ska finnas med på polisens lista över utsatta områden år 2030.

Edsberg kvar på polisens lista över utsatta områden

I dag klassar polisen Edsberg som ett utsatt område och Tureberg som ett riskområde.

Kunskapen ska fördjupas

Nu startas ett arbete med att identifiera vilka faktorer som påverkar tryggheten mest, vad som skapar utsatta livsvillkor och otrygghet, och att utveckla en metod för att följa upp resultatet.

Bidraget från Delmos ger Sollentuna möjlighet att fördjupa kunskapen om vad som ligger bakom att vissa områden har mer utsatta livsvillkor och större otrygghet, särskilt för barn och unga. Det kan handla om problem med våldsbrott, droghandel eller rekrytering till kriminella nätverk.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27

Rekordmånga skjutningar i Stockholm 2020

Nyheter Sollentuna bland de absolut hårdast drabbade Förra året var det rekordmånga skottlossningar i Stockholms län. Hårdast drabbat var Järva med 22 skjutningar, men LPO Sollentuna ligger inte långt efter med 20.torsdag 21/1 14:00

Snart kan 70-plussare få vaccinet i armen

Nyheter Så vet du när det är din tur Många väntar nu ivrigt på att få vaccinera sig mot covid-19. Men hur vet man när det är ens tur och hur man bokar en tid? Vaccinsamordnaren Magnus Thyberg om hur, var och när stockholmarna får...torsdag 21/1 12:24