– För oss är besökarnas trygghet viktig och vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med, säger Sandra Pärn, centrumchef.

– För att alla ska känna sig säkra i Sollentuna centrum rekommenderar vi att man besöker centrumet under de tider som det är färre besökare, alltså tidigt på dagen och senare på kvällen då det oftast är gott om plats i butikerna och i vårt garage. Vi uppmanar helt enkelt till att man planerar sitt besök.

Lekhörnan har stängts

Sollentuna centrum har vidtagit en rad olika åtgärder, berättar hon. Bland annat har man ställt ut handsprit på toaletter och skyltat upp med information och golvdekaler runt om i hela centrum.

– Vi har också uppdaterat våra städrutiner i centrumets publika ytor. Vi ser till att regelbundet desinficera av ytor som har hög användning så som handtag, hissknappar, knappsatser vid bankomat och parkeringsautomater, rulltrappsband, toaletter med mera. Och vi har stängt av vår lekhörna.

Utöver detta uppmanas alla besökare att ta eget ansvar och följa rekommendationerna om att håll avstånd, stanna hemma om man är sjuk, tvätta händerna, undvika folksamlingar och lämna butiken man besöker om det blir för trångt och komma tillbaka senare i stället.