Planera ditt besök. Det uppmanar Sollentuna centrum sina kunder att göra. Foto: Stefan Källstigen

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända sedan coronapandemin bröt ut i våras har jobbat aktivt för att bekämpa köer, trängsel i butiker och de allmänna ytorna.

  • Publicerad 16:42, 30 okt 2020

– För oss är besökarnas trygghet viktig och vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med, säger Sandra Pärn, centrumchef.

– För att alla ska känna sig säkra i Sollentuna centrum rekommenderar vi att man besöker centrumet under de tider som det är färre besökare, alltså tidigt på dagen och senare på kvällen då det oftast är gott om plats i butikerna och i vårt garage. Vi uppmanar helt enkelt till att man planerar sitt besök.

Lekhörnan har stängts

Sollentuna centrum har vidtagit en rad olika åtgärder, berättar hon. Bland annat har man ställt ut handsprit på toaletter och skyltat upp med information och golvdekaler runt om i hela centrum.

– Vi har också uppdaterat våra städrutiner i centrumets publika ytor. Vi ser till att regelbundet desinficera av ytor som har hög användning så som handtag, hissknappar, knappsatser vid bankomat och parkeringsautomater, rulltrappsband, toaletter med mera. Och vi har stängt av vår lekhörna.

Utöver detta uppmanas alla besökare att ta eget ansvar och följa rekommendationerna om att håll avstånd, stanna hemma om man är sjuk, tvätta händerna, undvika folksamlingar och lämna butiken man besöker om det blir för trångt och komma tillbaka senare i stället.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fritidsgårdarna har stängt – blir digitala i stället

Nyheter Ställer om till verksamhet online och kontakt via sociala medier Fritidsgårdarna i Sollentuna har stängt sina lokaler tillfälligt för att minska risken för smittspridning. Nu ställer fritidsgårdarna och fritidsledarna om sin verksamhet till en digital fritidsgård...torsdag 26/11 5:15

Sollentunahem vann pris – bäst på energieffektivisering

Nyheter Sollentunahem vann förstapriset i tävlingen ”De bästa Klimatinitiativen 2020” i kategorin energieffektivisering när Sveriges Allmännytta anordnade konferensen Klimat- & energikicken på tisdagen.torsdag 26/11 5:15

Skarp kritik mot covidvården på äldreboenden

Nyheter Läget i Region Stockholm extra allvarligt enligt stor granskning Äldre i Region Stockholm som drabbades av covid-19 på sina äldreboenden och avled fick inte rätt vård och behandling. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg.onsdag 25/11 17:00