Krögarpar. Jessika Nyström med sambon Pontus som driver Fredriksborgs hotell och restaurang. Foto: Privat

Sökes: Sommarjobbare 70-plus

Hallå där, Jessika Nyström som driver Fredriksborgs hotell och restaurang ihop med sambon Pontus.

  • Publicerad 10:55, 15 apr 2021

Ni söker sommarjobbare i åldern 55-75 år - varför?

– Vi har bra erfarenhet sedan tidigare av den här åldersgruppen, de är pigga, drivna och väldigt duktiga, därför vill vi prova det här i sommar. Många av dem är glada att få jobba. Dessutom är det bra att blanda åldrar, det vinner alla på.

Vilka arbetsuppgifter ska han eller hon utföra?

– Vi är ett litet hotell som vi vill ska kännas hemtrevligt, så mycket handlar om att skapa den känslan och se till att hålla fint och snyggt. Då är erfarenhet bra att ha. Här ingår också att laga mat och baka, putsa silver ibland, ja, lite allt möjligt.

Har ni fått några ansökningar?

– Ja, ett tiotal personer har sökt tjänsten, det är jättekul. Vi kommer att ha plats för en senior och resten blir yngre sommarjobbare. Vi kommer kanske även söka erfaren extrapersonal inom servering kväll, sen när pandemireglerna mildras.

Har ni fått några reaktioner på er annons?

– Ja, det är andra som har kommenterat det, gäster bland annat som tycker att det är kul att vi gör det här. Det är roligt att det tas emot positivt.

Hur har corona-året varit i övrigt för er?

Vi klarade oss ganska bra sommaren 2020, men julborden och vintern har varit jobbigt. Vi har en hel del bokningar inför sommaren, bland annat många brudpar, så vi hoppas att det lugnar sig när folk börjar bli vaccinerade och restriktionerna kanske lyfts den 3 maj. Men allt är ju osäkert.