Familjerna kan hitta på olika aktiviteter ihop. Foto: Mostphotos

Sökes: Huddingefamiljer som vill bli kompisar med nyanlända

Har du barn och tycker att det vore roligt att lära känna en familj från Syrien eller Eritrea? Just nu sökers tio Huddingefamiljer som vill bli kompisfamiljer och hitta på aktiviteter med nyanlända i kommunen.

  • Publicerad 11:51, 20 sep 2019

Organisationen sköter matchningen och vill skapa möten mellan människor.

– Kommunen satsar mycket på föräldrautbildning. Men det bästa sättet att lära sig att förstå föräldraskap i Sverige är att umgås med familjer som är uppvuxna här, säger Johan Bäckström, vd för Kompis Sverige.

De nyanlända familjerna har valts ut av kommunen och de flesta bor i Flemingsberg och Vårby. De har varit i Sverige två, tre år och kommer från bland annat Syrien, Eritrea och Libanon. De har barn i åldrarna två år till tonårsåldern Det är både familjer med två föräldrar och ensamstående.

Matchar familjer med barn i samma åldrar

– När man har barn i samma ålder som gillar att göra samma saker brukar det vara lättare även för de vuxna att umgås och hitta på aktiviteter ihop. Vi kommer att försöka matcha familjer med barn i samma åldrar så gott det går. Alla i en familj behöver inte heller delta, säger Johan Bäckström

Vid första mötet är någon från Kompis Sverige med.

– Vi ser till att det kommer igång och är ombonat och tryggt. Sedan får man träffas så mycket man tycker fungerar. Vi följer det här i sex månader.

Den som är intresserad kan höra av sig till Kompis Sverige eller mejla till info@kompissverige.se