Sofie Sarenbrant släpper nu uppföljaren till boken Tiggaren. Foto: Filip Joelsson

Sofie släpper roman om inbrottsvågen i Bromma

Författaren Sofie Sarenbrant släpper nu ännu en deckare som utspelar sig i hemtrakterna i Bromma. Inspirationen fick hon från inbrottsvågen som eskalerade under hösten. – Det är inte alls svårt att leva sig in i skräcken vid ett inbrott, min fantasi började skena iväg.

  • Publicerad 14:24, 10 maj 2018

Den 21 maj släpper Brommas deckardrottning Sofie Sarenbrant sin nionde bok Syndaboken. Det är uppföljaren på  Tiggaren i serien om kriminalinspektören Emma Sköld.

Boken som utspelar sig i Trädgårdsstaden handlar om inbrottsvågen i Bromma. En dag hittas en mördad tonårspojke och allt pekar på att det är ett villainbrott som gått snett.

Sofie Sarenbrant som själv bor i Ålsten fick inspiration till deckaren från det verkliga Bromma.

– När jag började skriva på den här boken i höstas hade inbrottsvägen eskalerat i Bromma. Det är inte alls svårt att leva sig in i skräcken vid ett inbrott, min fantasi började skena iväg.

Fick inspiration från Facebook

I samma veva som inbrottsvågen drog över Bromma började det även spekuleras mycket i en av de lokala Facebook-grupperna. Sofie fick då idén att ha med en liknande grupp i boken. Hon döpte den till Brommavännerna, i boken spekulerar medlemmarna vilt och skriver hatiska fördomar om familjens städerska och utländska gästarbetare.

– Gruppen har inspirerat till boken där människor försöker lösa situationen själva och är kritiska mot polisen arbete. Jag tycker att det är väldigt intressant med vad som händer när folk tar saken i egna händer.

Böckerna om just kriminalinspektör Emma Sköld har tagit Sarenbrant från extraknäckande författare, som annars arbetade som journalist, till att bli en självklar aktör i Sveriges deckarelit. Idag har hennes böcker sålts till 14 länder, och i över en miljon exemplar.

Fakta

Sofie Sarenbrant

Ålder: 40 år.

Bor: Ålsten, Bromma.

Yrke: Författare.

Familj: Maken Tommy Sarenbrant och två döttrar.

Favoritplatser i Bromma: Kolonistugan i Stora mossen, Äppelvikens ridskola och Judarskogen.

Visa merVisa mindre