När Mitt i Solna når lärarstudenten Sofia Lindhe, 25, sitter hon och pluggar i sin studentlya i Kungshamra.

I denna 23-kvadratare flyttade också Anton Pehrson in, som hon matchades ihop med i programmet Gift vid första ögonkastet.

Det låter... trångt.

– Det hade så klart kunnat bli katastrof, men vi löste det riktigt bra tycker jag. Det var nog värre för honom än vad det var för mig, jag var ändå van. Som tur var så var det högsommar och vi kunde vara ute mer än inne.

Vad fick dig att söka?

– Jag har alltid älskat programmet. Jag är fascinerad över konceptet att någon annan, i det här fallet experterna, hittar en bra matchning åt mig.

– Då slipper man ju det där jobbiga “lära känna på ytan” i början som när man dejtar någon.

Hur är det att visa känslor i tv och att bli igenkänd?

– Väldigt konstigt. När man väljer att vara med i ett sådant här program är man så klart medveten om att folk kommer att tycka, tänka och yttra sig. Men jag blir nästan mörkrädd när jag ser hur folk uttrycker sig på sociala medier.

– Jag får jättefina reaktioner också, det var en dam kom fram på Systemet och var helt överlycklig att se mig, men det är lätt att man fastnar i det negativa.

Rekommenderar du andra att söka?

– Absolut! Men man måste vara beredd på en berg och- dalbana och våga vara öppen och ärlig med sina känslor och den man är.

– Oavsett hur det går med kärleken så lär man sig otroligt mycket om sig själv, det är en möjlighet att utvecklas som person.

Vilken är Solnas mest romantiska plats?

– På somrarna brukar jag gå ner till klipporna vid Kafé Sjöstugan i Bergshamra och kvällsbada, det tycker jag är väldigt romantiskt.

– Annars är Ulriksdals slott en given plats för en romantisk dejt. Man kan ha picknick på slottsgården eller bakom slottet ner mot vattnet. Där finns en stenbrygga som brukar vara folktom. Allt nära vattnet är romantiskt!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

– Nej inte kärlek, men attraktion. Och det är en bra start.

Hur det gick, om kärleken höll mellan Sofia och Anton, är tills vidare hemligt. Gift vid första ögonkastet sänds i SVT1 på torsdagar.