Här ville många bo när lägenheterna bjöds ut till försäljning för två år sedan. Foto: Christian Johansson

Södertuvan är redan en bra affär

Lägenheterna i nya området Södertuvan i södra Haninge börjar bli klara för inflytt. De är redan en god affär för köparna. En tvåa har stigit med i snitt 25 procent sedan den såldes för ett par år sedan.

  • Publicerad 07:35, 31 mar 2017

– Vi sålde slut på allting redan 2015. Haninge är attraktivt och det har i alla år funnits ett stort intresse att bo här. Och det året låg vi rätt i pris, säger mäklaren Björn Olsson som varit ansvarig för försäljningen på Svensk Fastighetsförmedling.

De tre nybyggda husen i Södertuvan ligger vid Tuvvägen, öster om Gamla Nynäsvägen i södra Haninge, där det tidigare mest fanns skog. När de planerade bostäderna var ute till försäljning låg priserna på mellan 1,4 miljoner för en etta och 5,5 miljoner för en stor femma.

Rejält höjt värde

För dem som slog till för ett par år sedan har värdet höjts rejält. En tvåa, som såldes för runt 1,6 miljoner kronor ligger i dag på 2 miljoner i snitt. Det är en ökning med 25 procent.


Läs mer om Haninge: Bästa bolaget ligger i Haninge


Ändå tror Björn Olsson att värdestigningen är något mindre än för kommunen som helhet. Mellan 2010 och 2016 steg bostadsrätterna med hela 114 procent i Haninge, vilket var mest i länet.

Flyttar in

– Haninge hör också i fjol till de områden som hade högst prisökningar i Stockholm. Det händer väldigt mycket i Haninge. Haningeterrassen har börjat byggas och Vega har tillkommit. Det har också dragit upp priserna.

Inflyttningen i det första huset i Södertuvan började för en dryg månad sedan, i det andra blir det vid midsommar och i det tredje under hösten.

</p>
<style>” title=”</p>
<style>