Kärrtorpsbo. Simon Milner tycker att platsen är perfekt. Han bor i närheten och den har potential att utvecklas. Foto: Linda Gren

Söderort får eget fish and chips-hak

I går öppnade Milner's Fish & chips vid Sockenplan. Stockholms första take away för fish and chips, enligt ägarna själva.

  • Publicerad 19:52, 7 dec 2017

Det är i den före detta grillens lokaler precis vid tunnelbanestationen Sockenplan, som Milner's öppnade i går.

Konceptet är mer eller mindre traditionell fish and chips, men med en något stockholmifierad tvist: det finns ett halloumi-alternativ för vegetarianerna till exempel.

Bakom det nya stället, som bäst går att beskriva som en permanent foodtruck – än så länge finns inga sittplatser – står Kärrtorpsbon Simon Milner. Han är kanske inte superförvånande ursprungligen från England.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare har han jobbat på en rad olika Stockholmsrestauranger – och som kock åt Pierce Brosnan under tiden han spelade James Bond (han fick inte äta fish and chips eftersom han inte fick gå upp i vikt).

Drömmen om ett eget fish and chips-ställe fanns dock alltid med i bakhuvudet.

– Jag tycker inte att det funnits någon i Stockholm som gjort det på riktigt rätt sätt och det är ofta väldigt dyrt, säger Simon Milner.

Så i mars startade han tillsammans med sin syster och sambo Milner's fish & chips-foodtruck.

– Vi hade väldigt många groupies som följde oss överallt där vi stod så vi förstod att vi behövde skaffa oss ett permanent ställe. Det här passar perfekt! Det är nära där jag bor och jag vill hjälpa till att liva upp just den här annars ganska döda platsen, säger Simon Milner.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han tycker att första kvällen gav bra respons – cirka 90 kunder på tre timmar.

Till sommaren kommer de eventuellt att söka tillstånd för att kunna ha några bord vid sidan av serveringen och kanske blir det även trubadur-underhållning.

– Vi anpassar oss efter kundkretsen här också. De som är på väg hem från skolan kan köpa en liten mindre strut med fish and chips till ett billigare pris, säger Simon Milner.