FÖRSENAS. Sonny Östermark kan ännu inte öppna nya krogsatsningen Kajjan 20. Foto: Privat

Södermalms nya palmhäng försenas

Ett båtdäck med spanska palmer och utsikt över vattnet är vad nya nöjessatsningen Kajjan 20 på Söder Mälarstrand erbjuder. Men nu blir öppningen försenad.

  • Publicerad 13:35, 8 jul 2020

I slutet av juni var tanken att Kajjan 20 skulle dra igång verksamheten och erbjuda stockholmare sommarfest, barhäng, street food och bar på båten Gustaf Af Klint nedanför Münchenbryggeriet längs Söder Mälarstrand.

Men så blir det inte.

– Vi är jätteledsna och besvikna. Det har blivit strul med tillstånden på grund av en liten detalj i ansökan. Vi har skickat in den på nytt men det drar ut på tiden, säger arrangören Sonny Östermark.

Palmer från Spanien

Allt började med att han tillsammans med kollegorna Andrew Chin och Johan Apel frågade ägaren på Gustaf Af Klint om de kunde få hyra akterdäcket och göra om det till ett skönt sommarhäng. När de fick tummen upp köpte de in åtta stora palmer från spanska solkusten och började göra om båtdäcket till en somrig lounge.

– Tanken är att erbjuda sommarhäng street food och öl, men just nu kan vi bara servera fanta. Det känns ju inte lika kul så därför väljer vi att vänta tills alla tillstånd blir klara, säger Sonny Östermark.

Hoppas på augusti

Trion driver sedan tidigare Mealprep vid Odenplan. Förhoppningen är nu att de öppna Kajjan 20 i början av augusti.

– Men vi vågar inte säga något exakt datum innan allt är klart. Vi kämpar järnet för att fixa detta. Vi vill ge Stockholm det här, säger Sonny Östermark.

Kajjan 20

Vad: Sommarhäng på båt med palmer, utsikt över vattnet, dagsfester, dj-spelningar, street food och bar.
När: Tanken är att hålla öppet klockan 12-22 alla dagar i veckan.
Var: På båten Gustaf Af Klint, Söder Mälarstrand, kajplats 20.
Mer: Följ vad som händer på Facebook (Kajplats 20 Södermälarstrand)

Sonny Östermark Foto: Privat