Sockersugna tjuvarnas byte från inbrottet: Ett pepparkakshus

Natten till måndag så utsattes ett bageri i Bro för inbrott. Väl inne i lokalerna så gick tjuvarna direkt på godsakerna – de tog endast med sig ett pepparkakshus och några kakpåsar.

  • Publicerad 11:37, 9 dec 2019

Natten till måndag så utsattes Mazarin konditori och bageri i Bro för ett inbrott.

Vittnen ska ha sett ett antal personer ta sig in i konditoriets lokaler. Polisen larmades till platsen klockan 01.24.

– Det var flera polispatruller som åkte dit och letade i området. Man kunde gripa en person i 20-25 årsåldern. Han släpptes tidigt imorse men är fortsatt misstänkt för brottet, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Per Fahlström, Presstalesperson, Polisen region Stockholm. Foto: Polisen

Vet man vad inbrottstjuvarna fick med sig?

– Det som tillgreps som vi vet i nuläget är ett pepparkakshus och skorpor.

Polisen har inlett en förundersökning

Per Fahlström uppger att polisen inlett en förundersökning om stöld genom inbrott och att lokala kriminaltekniker är beställda för att undersöka platsen närmare.

Pepparkakshuset på bilden är inte huset som tillgreps vid nattens inbrott. Foto: Most Photos

Mitt i har varit i kontakt med en av ägarna till Mazarin, Ulla Britt Mazarakis, som bekräftar nattens händelse och vad tjuvarna fick med sig.

Stämmer det att tjuvarna tog med sig ett pepparkakshus?

– Ja, det stämmer.

Ingenting mer?

– Jo, lite annat smått och gott, kakpåsar och sånt. Men jag har inte tid att prata mer för jag är mitt uppe i arbetet, säger Ulla Britt Mazarakis.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38