I Hägersten byggs snoppar i snön. Foto: Läsarbild Katarina Söderberg

Snöig snopphysteri i Hägersten

Gulliga nallar och metande fiskemän är ingenting som Hägerstensborna går igång på. För dem verkar vara det snoppskulpturer i snö som gäller.

  • Publicerad 14:58, 7 feb 2019

All den snö som föll i helgen fick Söderortsbornas att använda sin kreativa ådra. Snöskulpturer av både nallebjörnar och fiskemän gick att se lite varstans i området. Nu poppar nästa våg av snöskulpturer upp i grupper på sociala medier. Den här gången av en helt annan karaktär.

– Allt jag tänkte på vad var grannarna skulle säga, säger Hägerstensbon Katarina Söderberg.

På väg hem från jobbet efter en lång natt upptäckte hon nämligen en stor snopp gjord av snö precis utanför sin lägenhet.

– Jag garvade såklart och skickade bilder till alla mina vänner. Men i och med att den precis intill barnens alla snögubbar så jag började fundera på vad folk skulle tycka, säger Hägerstensbon.

Katarina Söderberg hittade en snopp i snö utanför sin lägenhet i Hägersten.

Några timmar senare hade toppen på snoppen huggits av och gjorde det svårare se vad skulpturen faktiskt föreställde. Så Katarina Söderberg tänkte inte mer på saken. Men under en hundpromenad under onsdagen hittade hon ännu en snösnopp.

– Jag brukar alltid promenera bort till fotbollsplanen intill Hägerstensåsens tunnelbana och låta min hund sträcka på benen där. Det var mörkt så först när jag kom närmre såg jag vad som stod framför mig.

Kan vara samma personer som ligger bakom

Vem eller vilka som gjort snösnopparna i Hägersten är oklart men Katarina Söderberg misstänker att det vara samma personer som ligger bakom.

– Antingen det, eller så är snopparna helt enkelt en grej i Hägersten. Jag ska tillbaka ikväll och se om den står kvar. Den är verkligen enorm och välgjord dessutom, skrattar Katarina Söderberg.

Snösnopparna finns på flera platser i Hägersten.