Snöboll är Årets lussekatt i Bromma!

Fluffiga vita, nakna små rosa och tjocka sköldpaddsfärgade. Många pälsklingar nominerades till att bli Årets lussekatt i Bromma. Men bara en misse kan stoltsera med titeln och det är Snöboll.

  • Publicerad 10:53, 17 dec 2018

”Vår katt Snöboll borde få bli årets lussekatt eftersom att hon lyser upp i mörkret”.

Så löd matte Norma Rasks motivering till Årets lussekatt i Bromma. Och reaktionens jury håller med. Med nyfiken blick, rosa nos och vintervit päls är Snövit en självklar vinnare!

Sol och Simba delar andraplatsen

Att Bromma är fullt av stolta kattägare blev tydligt efter Lokaltidningen Mitt i:s efterlyste lussekatter i slutet av november. Det tog bara några dagar innan mailkorgen nästan svämmade över av bilder på söta katter i alla möjliga utstyrslar.

Sol och Simba som Lucia och stjärngosse. Foto: Läsarbild.

På delad andraplats kommer de norska skogskattsflickorna Sol och Simba från Abrahamsberg. Inte bara är de oemotståndliga i sina juldräkter, de uppfyller också ett av kriterierna som ingår i lussekattsuppdraget: att vara människans bästa vän och följeslagare.

De är mina absolut bästa vänner och förgyller mitt liv mer än något annat

Mimmi Lalosevic

– De är mina absolut bästa vänner och förgyller mitt liv mer än något annat, säger matte Mimmi Lalosevic.

Ragdollen Sigge är alltid med

Katten Sigvard, även kallad Sigge, är husse Leonels kompis. Foto: Läsarbild.

Även ragdollen Sigge, 1,5 år, är en speciell fyrbenting som har den fina förmågan att känna av hur sjuåriga husse Leonel mår. Därför hamnar han på en ärofylld tredjeplats i tävlingen.

– Han förstår om det är något. Om jag skrattar kommer han fram och vill vara med, och är jag ledsen så kommer han så jag blir glad igen, säger Leonel.

En lussekatt är människans bästa vän och någon att se upp till för andra katter i lokalområdet. Den vinner ära, stolthet och andras avundsjuka – och förstås en liten julklapp som passar en liten kissekatt.