Foto: Mitt i Foto: Mitt i Stockholm

Snart slut med byggstök på jättegymnasiet

Med en dryg månad kvar till öppning pågår byggarbetena på Anna Whitlocks gymnasium för fullt. Men Anna Nyberg, administrativ chef, är inte orolig. – Vi är i fas, säger hon.

  • Publicerad 16:30, 12 jul 2018

Om en dryg månad öppnar Anna Whitlocks gymnasium i länsstyrelsens gamla lokaler på Hantverkargatan.

Plats för 2 200 elever

Renoveringen har pågått i flera månader och den 20 augusti är det tänkt att skolan ska slå upp portarna för omkring  2 200 elever. 700 egna elever och resten från Östra Real som ska renoveras.

När Mitt i besöker platsen liknar det mest en byggarbetsplats. Men enligt stadens skolbolag Sisab finns det inga skäl att oroa sig, skolan kommer allt att vara klart till höstterminen.

– Ytskiktrenoveringar kommer att fortgå på källarplanet även efter skolstart men i lokaler som tas i bruk först senare under hösten, säger Sofia Johansson som är planeringschef på Sisab.

Skolan får tillträde i augusti

Skolan får tillträde till lokalerna 1 augusti och då ska klassrum, matsal och gemensamma ytor möbleras.

Kommer ni att hinna?

– Ja, vi är i fas. Det kommer vara lite kompletteringar, men inget tyder på att det inte kommer att vara annat än att tuta och köra, säger Anna Nyberg som är administrativ chef på Anna Whitlocks gymnasium.

Gymnasiet på Hantverkargatan blir det största i hela Stockholm. När skolans matsal är klar kommer den ha plats för 750 elever.

– Det som saknas är en tillbyggnad som kommer att bli klar till hösten. Innan dess kommer matsalen ha plats för 650, säger Anna Nyberg.

En del av innergården kommer att vara avstängd till en början på grund av byggarbetena i källaren, men ska öppnas upp så småningom.