Den 13 december bjuder på tända ljus, stämsång och lussefika. Foto: Mostphotos

Snart skrider lucia in – här kan du fira i söderort

Den 13 december skrider luciatågen in och lyser upp mörkret med tända ljus, stämsång och lussefika. Mitt i har samlat tio av årets firanden i söderort.

  • Publicerad 12:00, 12 dec 2019

12 december

Farstastrandkyrkan, klockan 18:

Luciakonsert med barnkören och kören TONåringarna.

Skärholmens kyrka, klockan 18:

Luciatåg med Skärholmens församlings barnkörer med möjlighet till julpyssel klockan 15.30.

13 december

Årsta kyrka, klockan 18.30 och 20:

Här bjuds det på nyskrivet luciaspel som passar vuxna och äldre barn. Årstas vuxenkörer, Årsta diskantkör och tärnor i alla åldrar uppträder. Fri entré men begränsat antal platser, så kom i tid. Biljetter finns på församlingskansliet från den 1 december.

Årets luciatåg bjuder på skönsång från både stora och små. Foto: Mostphotos

14 december

Årsta kyrka, klockan 11 och klockan 13:

Under det tidigare tåget är det Enskede-Årsta körlek och Årsta barnkör 4-6 år som uppträder, och i framträdandet som börjar klockan 13 sjunger Årsta flickkör och Diskantkören. Båda tågen är lämpligt för yngre barn.

Vantörs kyrka, klockan 15:

Luciauppträdande med Minikören och Helle Rosenborg. Biljetter hämtas i Vantörs kyrkas församlingsexpedition klockan 9-16. Eller reservera biljetter på vantors.forsamling@svenskakyrkan.se. Först till kvarn!

Söderledskyrkan i Gubbängen, klockan 15:

Kyrkans barnkörer framför både traditionella och nya julsånger under ledning av Hedvig Hasselström

Markuskyrkan, klockan 15 och 17:

Luciatåg med församlingens barnkörer i olika åldrar. Varken inträde eller biljetter krävs, däremot rekommenderas det att komma i tid.

Skärholmens luciafirande erbjuder även julpyssel. Foto: Mostphotos

15 december

Enskede kyrka, klockan 11 och klockan 15:

Under förmiddagens luciatåg uppträder Enskede barnkör, och på eftermiddagen är det Enskede goss- och Enskede flickkör som bjuder på ljuva toner.  Kom i tid för att vara säker på att du får en bra plats!

Vantörs kyrka, klockan 17:

Här blir det finstämt lussande av barnkörerna under ledning av Ida Rönn. Biljetter hämtas i Vantörs kyrkas församlingsexpedition klockan 9-16. Eller reservera biljetter på vantors.forsamling@svenskakyrkan.se. Först till kvarn!

Uppenbarelsekyrkan, klockan 15.30 och 18:

I Uppenbarelsekyrkan blir det luciakonserter där 100 körsångare från både barn- och vuxenkörer bidrar till julstämningen. Entré.