– Temat i år är under ytan, det går att tolka helt fritt. Något som puttrar under ytan, eller fiskar och andra djur som lever under ytan, säger Catharina Bauer som är ensam på plats när Lokaltidningen Mitt i gör ett besök en vardag mitt i veckan.

Överbygruppen är en ideell förening med 20 konstnärer som anordnar utställningar på Överby gård. Några av konstnärerna har även sina ateljéer i den gula villan alldeles norr om Stäketvägen. Catharina Bauer är en av dem.

– Jag är här och jobbar nästan varje dag och på helgerna är det öppen ateljé, då kan besökare kika in i ateljéerna på övervåningen, säger hon.

Inställt 2020

I fjol tvingades Överbygruppen ställa in det mesta på grund av pandemin. Det blev ingen vårsalong, ingen höstsalong, ingen julmarknad, och ingen konstrunda.

– Vi brukar även ha flera andra utställningar med externa konstnärer. Vårsalongen är speciell för då ställer vi ut själva, det är en medlemsutställning, säger Catharina Bauer.

Öppet lördagar och söndagar

Och i år blev den alltså av, om än med begränsat antal besökare och med stängt kafé. Det finns dock sittplatser utomhus för de som vill ta med sig eget fika.

– Nu valde vi att ställa om i stället för att ställa in, och vi kommer att ordna flera andra utställningar på samma sätt under året, säger Catharina Bauer som själv är med i föreningens utställningsgrupp.

Vårsalongen öppnade den 10 april och är igång till den 25 april, med öppet lördagar och söndagar klockan 12–16. Så passa på nu i helgen innan den stänger.