105 skolor kommer att ha sina idrottssalar öppna på kvällar. Foto: Johan Kristensen

Snart öppnas alla idrottshallar på kvällarna

Stockholms stad gör så att 105 skolor i Stockholm kan ha sina idrottshallar öppna på kvällar. Nu avsätter man 5 miljoner för att installera kodlås och tillsätta personal. – Vi har tagit nya smarta grepp här för att använda de ytor som finns, säger Alexander Lindholm (S), idrottsnämndens ordförande.

  • Publicerad 12:09, 5 okt 2017

Mitt i har många gånger tidigare berättat om bristen på idrottshallar i Stockholm. I början av 2016 gjordes ett försök om att bättra på situationen. Då beslutades det att skolornas gymnastiksalar skulle kunna bokas för föreningar. 96 skolor öppnade då upp sina idrottshallar. Men istället för att användas har gymnastiksalarna stått tomma under mer än en tredjedel av de möjliga tiderna. Detta på grund av att man inte har haft tillgång till kodlås och ambulerande personal på plats.

Nu avsätter staden 5 miljoner kronor i budget för att kunna ha idrottshallar öppna på kvällar.

– Vi har tagit nya smarta grepp här för att använda de ytor som finns så effektiv som möjligt. Vi kommer installera kodlås så det blir enklare att administrera samt tillsätta ambulerande personal, säger Alexander Lindholm (S) Idrottsnämndens ordförande.

Under hösten kommer ytterligare sex skolor att öppna upp sina hallar och efter årsskiftet kommer de sista tre även öppnas upp. 2018 kommer då staden ha öppnat alla skolhallar som är möjliga att öppna.

– Det kommer bidra till mer tider och bättre tider samt fler lag, säger Alexander Lindholm.

Fakta

Under vårterminen 2017 var 96 skolor öppna. Därutöver öppnas:

Mälarhöjdens skola
Alviksskolan
Kungsholmens Grundskola
Rålambshovskolan
Årstadalsskolan
Matteusskolans

2018 öppnas:

Herrängens skola
Hägerstenshamnens skola
Ålstensskolan

 

Visa merVisa mindre